Reprezentacije 🇭🇷U16 (ž)

U16 (ž) na EP: Kadetkinje u dramatičnoj završnici nadigrale Italiju

HRVATSKA – ITALIJA 58:56 (12-12, 16-7, 13-20, 17-17)

Ženska kadetska reprezentacija je u drugoj utakmici Europskog prvenstva A divizije svladala Italiju rezultatom 58:56. Nakon što je prvu utakmicu prvenstva izgubila od Poljske za samo dva poena, Hrvatska je isto učinila uvijek jakoj Italiji.

U vrlo izjednačenoj utakmici drama se odvijala do posljednje sekunde. Minutu do kraja rezultat je minimalno na talijanskoj strani (53:54), a situaciju tricom spašava jučer najbolja igračica Hana Arnautović na asistenciju danas fantastične Olivie Vukose. Italija s dva slobodna bacanja ponovno ugožava mirnoću hrvatskih igračica, no slobodno bacanje pogađa i Arnautović za 58:56. Sedam je sekundi do kraja, talijanska klupa traži time-out, izvodi akciju i Francesca Baldassarre puca prema košu, ali ne uspijeva odvući utakmicu u produžetke. Hrvatsko slavlje na terenu može započeti!

Olivia Vukosa u statistiku je upisala nevjerojatne brojke: 22 poena uz isto toliko skokova. Lea Vukić je postigla 11 poena uz 9 skokova, a Lena Bilić 10 poena i 6 asistencija. Hana Arnautović se zadržala na 9 poena, no uz 11 skokova  i 9 asistencija.

Trenerica Tatjana Jacović javila se odmah nakon infarktne završnice: “Igrali smo čvrstu obranu, dobro smo trčali, igrali smo hrabro i borili se za svaku loptu i svaki poen. Čestitam svojim igračicama i stožeru, ali nema mjesta slavlju. Fokus je na sutrašnjoj utakmici protiv Izraela, da pobjedom pokušamo ostvariti što bolji plasman u skupini i izbjegnemo jače protivnike D grupe s kojom se križamo. Stepenicu po stepenicu idemo prema osnovnom cilju, a to je ostanak u A diviziji.”

 

 

Sličan sadržaj