Reprezentacije 🇭🇷U16 (ž)

U16 (ž) na EP: Kadetkinje jače i od Izraela

HRVATSKA – IZRAEL 81:70 (19-13, 21-23, 23-16, 18-18)

Ženska kadetska reprezentacija je upisala novu pobjedu na Europskom prvenstvu, u trećem kolu svladala je tvrdi Izrael s rezultatom 81:70. Prethodno su djevojke upisale poraz protiv Poljske i pobjedu nad Italijom.

Iako su izabranice Tatjane Jacović tijekom gotovo cijele utakmice bile u vodstvu, Izrael se nije predavao i u nekoliko je navrata zaprijetio. Hrvatska je u prvoj četvrtini imala vodstvo 19-9, no početkom druge dionice Izrael je došao do prvog i jedinog vodstva serijom od 11 poena do 19-20. Hrvatske reprezentativke su ubrzo preuzele kontrolu i vratile utakmicu na pravi put.

Ipak, sredinom treće četvrtine Izraelke ponovno prijete sa samo košem zaostatka (50-48), no slobodnim bacanjima Olivie Vukose i tricom Lene Bilić Hrvatska se odmiče od ruba i do kraja utakmice drži protivnice na desetak poena razdaljine.

Lena Bilić je ukupno postigla 22 poena uz 7 skokova i 6 asistencija, a najefikasnija je bila Hana Arnautović s 19 poena, 11 skokova, 7 asistencija i tri osvojene lopte. Olivia Vukosa je dodala 12 poena, a Lea Vukić 11.

Trenerica Tatjana Jacović: “Pobjeda protiv brzog i borbenog Izraela. Igrali su zonsku obranu i pritiskali nas u prednjem polju, a mi smo odgovorili brzim protokom lopte i kada smo bili disciplinirani, ostajali bi sami na otvorenom šutu. Ponovno je utakmica bila teška, rezultat se lomio do kraja. Na kraju smo uspjeli zadržati koncentraciju i prednost od 11 poena. Čestitam svojim igračicama i stožeru, ali nema mjesta slavlju, sutra je dan odmora, a fokus je na četvrtoj utakmici.”

FOTO: FIBA

Sličan sadržaj