Reprezentacije 🇭🇷U16

U16 reprezentacija: Potpuna dominacija Hrvatske nad Švicarskom

HRVATSKA – ŠVICARSKA 90:38 (20-10, 20-8, 31-11, 19-9)

Još jedna utakmica U16 Europskog prvenstva B divizije pokazala je da je Hrvatskoj ipak mjesto u višem rangu, u A diviziji. Hrvatski su kadeti, naime, u trećoj utakmici prvenstva pobijedili Švicarsku rezultatom 90:38.

Za ovaku visoku razliku prvenstveno je zaslužna hrvatska obrana, ali i protočnost lopte u napadu. Švicarci su, uz to, imali visok broj izgubljenih lopti i vrlo nisku preciznost pri šutu. Trener Roko Jurlina mogao je stoga pri kraju utakmice odmoriti igrače koji su igrali više i pružiti priliku klupi – u konačnici ni jedan hrvatski reprezentativac nije igrao manje od osam minuta.

Najefikasniji je bio Toni Josipović s 19 poena i 8 skokova, a slijedio ga je uvijek spremni Borna Katanović sa 16 poena. Niko Jerkić je postigao 14 poena uz 6 asistencija, dok je Roko Jemo ubacio 10 poena.

Trener Roko Jurlina bio je izuzetno zadovoljan izvedbom: “Prije svega čestitke momcima na izvrsnoj partiji danas. Ova utakmica je bila na tragu onoga što smo radili u pripremnom dijelu. Momci su se opustili, davali sve od sebe u obrani, limitirali protivnika na samo 18 poena u prvom poluvremenu i riješili utakmicu. U drugom poluvremenu se otvorio šut u kojem smo iz dobre obrane zabili deset trica, ukupno trinaest. Sutra ćemo se odmoriti, a u četvrtom kolu slijedi Češka.”

Utakmica s Češkom na rasporedu je u utorak, 8. kolovoza s početkom u 15:30 s prijenosom uživo na FIBA You Tube kanalu.

 

Sličan sadržaj