Reprezentacije 🇭🇷U16

U16 reprezentacija: Hrvatska svladala Sloveniju u Zadru

Muška U-16 reprezentacija Hrvatske je u sklopu Prvog memorijalnog turnira “Krešimir Ćosić” pobijedila reprezentaciju Slovenije rezultatom 80:68 (20:20, 12:22, 26:10, 22:16). Iduća utakmica na turniru je između U-15 reprezentacija Hrvatske i Slovenije.

Prva četvrtina otvorena je napadom Slovenije te su prvi poeni otišli na stranu gostiju, dok je prvi pogodak za Hrvatsku bila trica Nike Jerkića. Ekipa trenera Roka Jurline vodila je početnih nekoliko minuta, ali su se Slovenci pred kraj približili i postigli egal 20:20. Druga dionica išla je više u korist gostima te su se Slovenci odvojili na deset poena prednosti. Hrvatska je na predah otišla u minusu s rezultatom 32:42.

Treći dio susreta donio je još jedan preokret unutar utakmice te je Hrvatska uspjela ostvariti 16 poena i time prestići Slovence sa 6 razlike. Posljednja dionica donijela je nastavak prednosti hrvatske reprezentacije, a time i konačnu pobjedu koju nije ugrozio pogodak slovenskog Marka Bukviča dvije sekunde prije kraja za rezultat 80:68.

 

U redovima hrvatske kadetske reprezentacije istaknuo se Niko Jerkić sa 17 poena, zatim Roko Jemo i Borna Katanović (10 skokova) sa 14 poena, a dvoznamenkasti su bili još i Adrian Seba sa 12 poena te Toni Josipović sa 11 koševa, dok je poražene predvodio Filip Repič sa uvjerljivih 24 poena te Morano Mark Mahmutovič sa 13 poena.

Sličan sadržaj