Reprezentacije 🇭🇷U16

U16 na EP: Još jedna visoka pobjeda kadeta za kraj grupne faze

HRVATSKA – IRSKA 93:60 (26-9, 27-14, 15-21, 25-16)

Pobjedom protiv Irske, U16 reprezentacija Hrvatske s još je jednom visokom pobjedom dovršila grupnu fazu Europskog prvenstva B divizije te ju očekuje četvrtfinale i nastavak borbe za povratak u A diviziju, gdje, sudeći po dosadašnjim rezultatima, evidentno pripada.

Od početka utakmice pitanje o pobjedniku nije se postavljalo, a Hrvatska je pobjedu zapečatila već na prijelazu iz prve u drugu četvrtinu serijom od 18 poena, od rezultata 16-9 do visokih 34-9.

U konačnih 93:60 Josip Santro je ugradio 18 poena i 10 skokova, dok je Matej Jukić dodao 15. Trener Roko Jurlina dao je svima priliku da se razigraju, svatko je na parketu proveo više od 10 minuta igre i baš su se svi upisali u strijelce.

Trener Roko Jurlina:Momcima čestitke na pobjedi, ovo je peta u nizu. Završili smo skupinu dominantno i sada se okrećemo finišu i raspletu prvenstva. U današnjoj je utakmici razlika među ekipama bila evidentna. Već smo na poluvremenu imali +30 tako da smo svim igračima dali šansu da igraju kako bi se pripremili za ono što nam slijedi – četvrtfinale protiv Slovačke za dva dana.”

Četvrtfinalna utakmica sa Slovačkom na rasporedu je 11. kolovoza s početkom u 14:30.

FOTO: FIBA

Sličan sadržaj