Reprezentacije 🇭🇷U16

U16 (m) reprezentacija: Slovenija još jednom tijesno slavila u Ludbregu

HRVATSKA – SLOVENIJA 77:78 (25-23, 16-20, 22-18, 14-17)

U sklopu priprema muške kadetske reprezentacije Hrvatske za Europsko prvenstvo divizije B koje će se od 4. do 13. kolovoza održati u Rumunjskoj momčad trenera Roka Jurline je u Ludbregu odigrala i drugu prijateljsku utakmicu sa Slovenijom. Nakon jučerašnjeg poraza od 73:76, sličan je ishod bio i danas: na semaforu je za kraj stajalo 77:78.

Bila je to vrlo izjednačena utakmica s čestim izimjenama vodstva, a čemu svjedoči i činjenica da ni jedna ekipa ni u jednom trenutku nije pobjegla na više od 5 poena prednosti. U posljednjoj je minuti tako bilo ravnopravnih 75:75, Roko Jemo polaže za vodstvo Hrvatske, a 13 sekundi do kraja slovenski reprezentativac Mahmutović koji je i jučer pogotcima predvodio Sloveniju ubacuje tricu za konačnih 77:78.

Roko Jemo je postigao ukupno 15 poena, Borna Katanović 14, a Bruno Bubalo dodao je 13. U slovenskom dresu Morano Mahmutović upisao je 21 poen.

Roko Jurlina, trener U18 reprezentacije: “Nažalost, nakon jučerašnjeg poraza, danas ponovno tijesan poraz. Imali smo +2 20 sekundi do kraja, tražili smo napraviti faul, da oni šutnu dva slobodna bacanja i da mi sami o sebi odlučujemo, međutim zbog nesmotrenosti nismo uspjeli napraviti to izvršiti. Došlo je do probijanja i primili smo tri poena, no momcima se zaista ne može ništa zamjeriti. Odradili smo dobre pripreme i pripremne utakmice i pokazali da itekako imamo što za reći na prvenstvu. Ostala su nam još tri dana do puta, treba se osvježiti nakon ove dvije utakmice i dati sve od sebe u Rumunjskoj.”

 

 

Sličan sadržaj