Reprezentacije 🇭🇷U16

U16 (m) reprezentacija: Pobjedom protiv Češke osigurano prvo mjesto u skupini

ČEŠKA – HRVATSKA 56:93 (10:26, 19:15, 12:28, 15:24)

Hrvatska U16 reprezentacija nastavlja nizati pobjede na Europskom prvenstvu B divizije. Kadeti su pobijedili Češku rezultatom 93:56 čime su osigurali prvo mjesto u skupini.

Izabranici Roka Jurline i ovoga su puta sigurno ušli u utakmicu serijom 10:1, a iako je Česima pripala druga četvrtina to nije ugrozilo vodstvo koje je raspoložena Hrvatska održavala cijeli susret. U trećoj dionici kvaliteta obrane i dobar postotak ostvarenih šuteva nastavili su se sve do kraja što je rezultiralo konačnom pobjedom Hrvatske 93:56.

Najbolji u redovima hrvatske reprezentacije bili su ovoga puta Roko Jemo s 22 poena, Borna Katanović s 11 poena i osam skokova te Niko Jerkić i Josip Santro svaki s postignutih 12 poena.

Trener Roko Jurlina čestitao je svojim igračima na ostvarenom prvom mjestu u skupini:

“Čestitke još jednom momcima na pobjedi kojom su osvojili prvo mjesto u skupini. Dominanta predstava protiv vrlo dobre ekipe Češke. Od prve sekunde smo se nametnuli s onim što najbolje radimo, a to su kontakt i intenzitet. Sa puno kontakta u obrani, dobrom obranom i trčanjem smo dominirali i na kraju završili s visokom razlikom i pobjedom. Osvojili smo prvo mjesto u skupini, sutra je utakmica sa Irskom rezultatski nevažna, no međutim nastavljamo se dalje pripremati i idemo dan po dan.”

Utakmica s Irskom na rasporedu je u srijedu, 9. kolovoza s početkom u 17:00 s prijenosom uživo na FIBA You Tube kanalu.

Foto: FIBA

Sličan sadržaj