Reprezentacije 🇭🇷Seniorke

Turnir Vasso Beskaki: Italija nadjačala Hrvatsku

Ženska seniorska reprezentacija Hrvatske odigrala je drugu utakmicu na međunarodnom turniru “Vasso Beskaki”. U jučerašnjem susretu turnira grčka je reprezentacija ipak bila prejaka za hrvatsku reprezentaciju, a večeras je i Italija upisala pobjedu nad Hrvatskom i nadjačala ju rezultatom 57:82 (17:12, 14:28, 12:24, 14:18).

Hrvatska je otvorila susret dobrom igrom i iz prve je četvrtine izašla s +5 prednosti, a već u drugoj dionici dolazi na +8. Reprezentacija Italije je tada pojačala napad i vratila se u igru, a potom je ostvarila prvo izjednačenje u utakmici (23:23).

Hrvatske košarkašice na poluvrijeme odlaze sa rezultatskim minusom od 9 poena te nakon velikog odmora Italija pokazuje svoju pravu kvalitetu na terenu i diže razliku na preko 20 poena. Hrvatskoj je to bio preveliki zaostatak budući da su imale dosta promašenih šuteva tijekom igre pa je utakmica završila pobjedom Italije s velikom prednošću 57:82.

U hrvatskom dresu najbolja je bila Klaudia Periša sa 17 poena i 10 skokova ostvarivši double-double učinak, a dvoznamenkasta je bila i Ana Mandić s 13 poena. Ana Vojtulek je ubacila 8, a Mihaela Lazić 7 poena.

Matea Tadić je istaknula dobar ulazak Hrvatske u susret, ali i kvalitetu Italije koja je na kraju izašla kao pobjednik utakmice:

“Utakmicu smo otvorili jako dobro. Čvrsto i odlučno u obrani, a u napadu isto tako, bez pritiska i s puno povjerenja u suigračice.
Italija je s većom rotacijom držala 40-minutnu agresivnost na koju nismo uvijek uspješno odgovorili.
Smatram da bi utakmica bila drugačija rezultatski da smo pogodili više otvorenih zicera i šuteva.
U svakom slučaju, mislim da smo u ovom periodu i u ovom sastavu pružili dobar otpor jakoj Italiji koju su smjestili među TOP5 na ljestvici za nadolazeće europsko prvenstvo.”

Foto: HBF

Sličan sadržaj