Reprezentacije 🇭🇷Seniori

REPREZENTACIJA: Izbornik Josip Sesar, Krešimir Ljubičić i Toni Perković pozivaju u Opatiju

Muška seniorska reprezentacija Hrvatske dočekuje nove službene utakmice. Sutra, s početkom u 20 sati, u Sportskoj dvorani “Marino Cvetković” igra se pretkvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo 2025, protivnik je Irska, a izbornik Josip Sesar i reprezentativci Toni Perković i Krešimir Ljubičić najavili su utakmicu i otkrili svoje dojmove s priprema.

Izbornik hrvatske reprezentacije Josip Sesar o pripremama i Irskoj:

“Napravili smo dobre pripreme i napravili smo dobar rad u ovom pripremnom periodu. Danas radimo skauting reprezentacije Irske. Moramo vidjeti njihove individualne kvalitete te pronaći sve te njihove igrače i na koji način igraju. Ono što imamo od njih je od prošlogodišnjih pretkvalifikacija koje su igrali. Očekujem našu dobru igru i da momci budu motivirani. Idemo dan za danom, utakmicu po utakmicu. Momci dobro rade, upijaju što se traži od njih, na dobrom smo putu i ima prostora za napredak. Ono što ja želim i što sam prenio momcima neka u treningu bar malo napreduju i ja ću biti zadovoljan.

Na kraju je pozvao sve navijače da dođu bodriti reprezentaciju u Opatiju:

“Znam da je ljetni period i da su vrućine, međutim utakmica je u 20 sati i tu padne vrućina. Ja se nadam da će doći ljudi, dati nam svoj obol i bodriti nas u utakmici protiv Irske.”

Reprezentativac Krešimir Ljubičić nada se pobjedi protiv Irske:
“Očekuje nas utakmica protiv Irske, nismo nikad igrali protiv njih i tu je velika nepoznanica. Očekuje nas čvrsta utakmica i moramo biti fizički spremni. Nadam se pobjedi. Pozivam sve gledatelje da nas dođu podržati i da budu naš šesti igrač. Dobro smo trenirali, atmosfera je odlična i očekujem da ćemo odigrati čvrstu utakmicu. Naprijed Hrvatska!”

Igrač reprezentacije Toni Perković istaknuo je zadovoljstvo gradom u kojem se odvijaju pripreme i utakmice:

“Treća godina za redom u Opatiji, super nam je ovdje i ovdje imamo sve moguće uvjete. Prve tri utakmice smo sve tri pobijedili i pokazivali smo napredak, a trener Sesar je to primijetio. Sada krećemo za ozbiljno i tako bi se reklo i ide za ozbiljno. Nadam se da ćete doći u što većem broju, nova stepenica smo u hrvatskoj košarci i mislim da nam sada podrška navijača najviše treba. Nadam se da se vidimo”

PRETKVALIFIKACIJSKE UTAKMICE ZA EUROPSKO PRVENSTVO 2025

  • 19.7.2023. u 20:00 Hrvatska – Irska (Opatija)
  • 22.7.2023. u 20:00 Hrvatska – Luksemburg (Opatija)
  • 29.7.2023 u 15:30 Irska – Hrvatska (Dublin)
  • 2.8.2023. u 20:15 Luksemburg – Hrvatska (Luksemburg)

Utakmice pretkvalifikacija za Europsko prvenstvo moći će se pratiti u prijenosu uživo na SportKlubu i na FIBA YouTube kanalu.

Podsjetimo, u trećem krugu pretkvalifikacija sudjeluju: Hrvatska, Austrija, Bugarska, Danska, Norveška, Rumunjska, Slovačka i Švicarska, a pridružuju se Albanija, Irska, Kosovo i Luksemburg koji se nisu bili plasirali u drugi krug. Ovih 12 zemalja podijeljeno je u četiri skupine po tri ekipe, a u skupinama igra svatko sa svakim, kod kuće i u gostima. Dakle, reprezentacijama slijede četiri utakmice, a sve to u periodu od 19. srpnja do 5. kolovoza. Naravno, samo prvi u skupinama napreduju dalje u kvalifikacije za EP.

Službena FIBA mrežna stranica pretkvalifikacija za Europsko prvenstvo

Ulaznice za utakmice u Opatiji u prodaji su putem sustava core-event.co, a na dan utakmice bit će dostupne i na blagajni dvorane od 16 sati.

Konferencija za medije će ići uživo putem HKS TV-a – https://youtu.be/OnglwrFGYuA

Foto: Marin Sušić/HKS

Sličan sadržaj