Reprezentacije 🇭🇷U16

Kadeti pobjedom protiv Danske otvorili Europsko prvenstvo

Muška kadetska (U16) reprezentacija Hrvatske odigrala je prvu utakmicu na Europskom prvenstvu B divizije u Rumunjskoj i upisala uvjerljivu pobjedu protiv Danske.

Bila je to od samog početka jednosmjerna ulica, smjer: hrvatska pobjeda. Odličan napadački start na krilima Borne Katanovića i Roka Jeme rezultirao je sa sjajnim brojkama od 0:13 za Hrvatsku. Danci su potom nastavili pružati solidan otpor i tricom na početku druge četvrtine hvatali priključak na -5 (20-25), no bilo je to najbliže što su prišli Hrvatskoj do kraja utakmice. Već na poluvremenu izabranici Roka Jurline imaju i +20 (33:54), a utakmica završava na sasvim ugodnih 68:85.

Najbolji igrač utakmice Borna Katanović do kraja je upisao velikih 35 poena uz 4 asistencije i 4 ukradene lopte. Roko Jemo je postigao 18 poena, a Matej Jukić 12. Toni Josipović je uz 6 poena imao i 10 skokova, a Bruno Bubalo je uz 5 vlastitih poena asistirao 7 puta.

Trener Roko Jurlina, iako zadovoljan uspjehom, pogled već upire prema sljedećoj utakmici: “Čestitke momcima na pobjedi, prva je utakmica uvijek teška. Međutim, s našom dobrom obranom i tranzicijskim poenima u prvom poluvremenu uspjeli smo to riješiti. Odmah se okrećemo novoj utakmici, takav je turnirski sustav. Ovu ćemo analizirati, pripremiti se za idućeg protivnika i idemo iz dana u dan kao i do sada.”

U subotu u 12 sati Hrvatska igra drugu utakmicu Europskog prvenstva protiv Luksemburga. Sve se utakmice mogu pratiti uživo na FIBA YouTube kanalu.

 

Sličan sadržaj