Reprezentacije 🇭🇷U18

Juniori zauzeli deseto mjesto na Europskom prvenstvu

ITALIJA – HRVATSKA 76:61 (18-12, 14-14, 21-13, 23-22)

Muška juniorska (U18) reprezentacija Hrvatske kući se vraća kao deseta u Europi. U posljednjom susretu Europskog prvenstva slavila je Italija rezultatom 76:61.

Hrvatska je povela 0-2, no bilo je to, nažalost, prvo i zadnje vodstvo na utakmici. Italija je odmah uzvratila serijom od 10 poena za 10-2 i prednost zadržala do kraja utakmice. Izabranici Srđana Subotića u drugoj su dionici u potpunosti parirali talijanskim susjedima, no u trećoj je ponovno došlo do pada, što više nije bilo moguće nadoknaditi. Sama utakmica nije imala rezultatski imperativ jer je osnovni cilj – ostanak u A diviziji – već ranije postignut.

Najbolji hrvatski igrač danas je bio Tin Udovičić sa 17 poena, Vigo Bart je postigao 15, a Noa Zemljić 12 poena. Marko Ljubičić je upisao 7 poena, 11 skokova, 4 ukradene lopte i jedinu hrvatsku blokadu na utakmici. Jučer ozlijeđeni Toni Bilić nije se ni našao u zapisniku, a u igru nisu ulazili ni Vito Perković, David Pavin i Luka Frančešević.

Srđan Subotić, trener U18 reprezentacije o posljednjoj utakmici juniora na ovogodišnjem Europskom prvenstvu: “Posljednja utakmica odigrala se u ležernom tonu. Poštedili smo neke igrače zbog zadobivenih ozljeda i dali priliku momcima koji su manje igrali da dobiju veću minutažu na Europskom prvenstvu. Sveukupno, smatram da je ovo za nas bio jako dobar turnir, obavili smo dobar posao i momci mogu biti ponosni kako su prezentirali Hrvatsku. Zahvaljujem svim suradnicima i hvala momcima na dobrom radu, želim im sreću u daljnjem košarkaškom razvoju.”

FOTO: FIBA

 

Sličan sadržaj