Reprezentacije 🇭🇷 U18

Sjajna pobjeda juniorske Hrvatske nad Mađarskom

HRVATSKA – MAĐARSKA 90:45 (24-12, 29-10, 19-8, 18-15)

Muška juniorska reprezentacija Hrvatske odigrala je prvu prijateljsku utakmicu u sklopu priprema za Europsko prvenstvo i polučila odličan rezultat. U Velikoj kraj Požege upisana je vrlo uvjerljiva pobjeda nad reprezentacijom Mađarske.

Mađari su ubacili prvi koš, no to im je ujedno bilo i posljednje vodstvo na utakmici. Andrija Jelavić ubacuje tricu i hrvatski stroj više ne staje. Do kraja se utakmice vodstvo progresivno povećavalo, a već je druga četvrtina pokazala da će utakmica biti jednosmjerne prirode.

Igrač utakmice bio je kapetan Andrija Jelavić sa 17 poena, 100 postotnom preciznošću s linije za tri poena (3-3) i ukupno 85% preciznosti šuta. Dvoznamenkast je bio i Marino Dubravčić s 13 poena i dvije blokade (jedine za Hrvatsku). Po 10 bodova su ubacili David Pavin, Vigo Bart (3 as) i Leon Šljivarić. U redovima Mađarske se istaknuo Kornel Csuti s 14 poena.

Juniorima koje vodi Stipe Kuliš slijedi turnir u francuskom Bellegardeu na kojem su najavljene i reprezentacije Litve i Njemačke. U Daruvaru će pak 19. i 20. srpnja odmjeriti snage sa Sjevernom Makedonijom, a 23. i 24. srpnja će u goste kod Slovenije. I tu pripreme završavaju – Europsko prvenstvo je na rasporedu od 30. srpnja do 7. kolovoza u turskom Izmiru.

Sličan sadržaj