Reprezentacije 🇭🇷 U20 (ž)

U20 reprezentacija (Ž): Dva poraza od Turske, slijedi EP

HRVATSKA – TURSKA 52:75 (15:25, 16-15, 8:19, 13:16) – 30. lipnja 2022.

Hrvatska je vodila samo u prvoj četvrtini i to najviše pri 7:2 nakon polaganja Kristine Jurić i Marte Terze. Turkinje tada pokreću seriju od 11 neprekinutih poena do 7:13 i više ne ispuštaju vodstvo. U drugoj četvrtini naše djevojke uspijevaju razliku uglavnom zadržati u rangu jednoznamenkastih brojki, no u drugom poluvremenu ponestaje snage, Turkinje su skočnije i s boljim protokom lopte te utakmica završava pri 52:75.

Najkorisnija je bila Lina Strilić s 20 poena i 4 skoka, a dvoznamenkasta je bila još samo Lana Bešlić s 10 poena, 4 skoka i 7 asistencija.

Bile su ovo posljednje utakmice Ženske U20 reprezentacije pred odlazak na Europsko prvenstvo koje počinje 9. srpnja u Sjevernoj Makedoniji.

HRVATSKA – TURSKA 28:74 (10-15, 11-18, 5-21, 2-20)

Reprezentacija Turske bila je u vodstvu tijekom cijele utakmice. U prvoj je četvrtini Hrvatska još držala korak, došlo je i do izjednačenja na 9:9 nakon dva slobodna bacanja Helene Galunić, no bio je to posljednji egal. Ključna je bila treća četvrtina u kojoj je U20 Hrvatska ubacila samo 5 poena te se nakon toga nije uspjela izdignuti i vratiti u utakmicu.

Jedina hrvatska igračica koja se izborila upisati dvoznamenkaste bodove bila je Helena Galunić s 12 poena, 6 skokova i 3 osvojene lopte.

Trenerica U20 ženske reprezentacije Cvetana Matić nije bila zadovoljna prikazanim, no vjeruje u svoju reprezentaciju: “Kao i u prijašnjim prijateljskim utakmicama protiv Slovenije i Portugala, tako i sada protiv Turske pokazala se najveća slabost ove reprezentacije u velikom broju izgubljenih lopti u presingu i zonskom pressu. Napredak je vidljiv, ali nedovoljan za nešto više. U ovoj zadnjoj pokazalo se i da nemamo energije dovoljne za cijelu utakmicu. U narednom periodu pokusat ćemo još dodatno dignuti i samopouzdanje koje nam je jako potrebno za nadolazeće utakmice na Europskom prvensvu. Znamo da nam neće biti lako u ostvarenju našeg cilja, a to je plasman u prvih 8 B divizije. Ja vjerujem u svoje cure i cijeli stožer da će dati sve od sebe za što bolji plasman na prvenstvu.”

ŽENSKA REPREZENTACIJA DO 20 GODINA EUROPSKO PRVENSTVO, DIVIZIJA B

Skoplje, Sjeverna Makedonija – 9. do 17. srpnja 2022.

  • SKUPINA A: Turska, Ukrajina, Grčka, Švicarska, Albanija
  • SKUPINA B: Njemačka, Izrael, Armenija, Gruzija
  • SKUPINA C: Hrvatska, Rumunjska, Kosovo, Crna Gora, Sjeverna Makedonija
  • SKUPINA D: Island, Slovenija, Slovačka, Norveška

Sve utakmice Hrvatske na U20 EP B divizije prenosit će SportKlub televizija.

Sličan sadržaj