Reprezentacije 🇭🇷 U18 (ž)

U18 (Ž) reprezentacija: S +53 protiv S. Makedonije juniorke osigurale četvrtfinale EP B divizije

U Sofiji, gdje se održava Europsko prvenstvo za juniorke B divizije, utakmice po skupinama su privedene kraju.

Prve dvije ekipe u svakoj skupini napreduju u četvrtfinale i bore se za odlazak na najvišu europsku razinu, u Diviziju A, dok će preostale momčadi igrati klasifikacijske utakmice do kraja prvenstva.

Hrvatska u četvrtfinale napreduje kao drugoplasirana iz skupine A, nakon premoćne pobjede nad Sjevernom Makedonijom od 96:43 (33:3, 24-14, 27-16, 12-10). Utakmica je bila riješena već u prvoj četvrtini te je trener Dean Nemec bio u poziciji rotirati svih 12 igračica i sve su se upisale kao strijelkinje.

Ipak, najefikasnija je bila Iva Dorja Žaja s 12 poena , 10 skokova, 4 asistencije i 4 osvojene lopte i to u samo 12 minuta igre. Ivona Jakovljević je ubacila 16 poena, a Karolina Škare 14.

Inače, četiri reprezentacije putuju u četvrtfinale bez poraza, uključujući pobjednika naše skupine Portugal, te iz ostalih skupina Slovenija, Slovačka i Srbija. S druge pozicije u skupini, osim Hrvatske, dalje napreduju i domaća Bugarska, Nizozemska i Rumunjska.

Hrvatska je na zasluženom danu odmora nakon četiri dana uzastopnih utakmica, a četvrtfinale sa Slovenijom je na rasporedu u petak, 5. kolovoza, s početkom u 12:45. Utakmicu gledajte na Sport Klub televiziji ili na YouTube kanlu FIBA-e.

  • Parovi četvrtfinala (petak, 5. kolovoza):
    Portugal – Bugarska
    Slovenija – Hrvatska
    Slovačka – Rumunjska
    Srbija – Nizozemska

FOTO: fiba.basketball

Sličan sadržaj