Reprezentacije 🇭🇷 U18

U18 reprezentacija: Poraz od Litve, slijedi osmina finala

Muška juniorska reprezentacija Hrvatska je na Europskom prvenstvu u Izmiru upisala poraz od Litve s 83:54 (22-17, 20-17, 24-13, 17-7).

U prvom je poluvremenu Hrvatska još konkurirala nepobijeđenoj Litvi, dapače, nakon prve tri minute igre izabranici Stipe Kuliša imali su i vodstvo pri 10:6. Iako je zatim Litva preuzela ulogu onoga kojeg treba sustizati, nije se činila neuhvatljivom. Primjerice, četiri minute do kraja prvog poluvremena Hrvatska je držala priključak na 33:31, a prvo je poluvrijeme završilo s prihvatljivih -8, odnosno 42:34 za Litvu.

U drugom poluvremenu gledamo drugačiju, sporiju Hrvatsku koja prve četiri minute drugog dijela utakmice posti bez koša, dok za to vrijeme mladi Litavci ubacuju seriju od 10 poena te se već piše 52:34. Od tuda je razlika narasla i do +31, a pri isteku vremenu na semaforu se ispisao rezultat od 83:54.

Najbolji hrvatski igrači danas su bili Marko Vučić s 9 poena, 4 skoka i dvije blokade te Vigo Bart s također 9 upisanih poena.

Trener juniorske reprezentacije Stipe Kuliš: “Velike smo probleme imali s kontrolom skoka protiv fizički jakog suparnika koji je u konačnici imao čak 19 skokova više. Kad na to nadodamo 29% šuta iz igre, teško je bilo očekivati nešto više. Kao što nismo letjeli nakon pobjede jučer, tako ne treba ni tonuti nakon poraza pogotovo protiv ovakvog suparnika, već misli usmjeriti na ono što slijedi, a to je osminafinala.”

HRVATSKA: Jelavić 5, Pavin 5, Bart 9, Krajnović 7, Zanki 8, Šljivarić 2, Kos 7, Bogdanović 0, Vučić 9, Dubravčić 0, Rajaofera 2, Matleković 0

Utorak, 2. kolovoza, je rezerviran za odmor, a zatim slijedi utakmica osmine finala. Kao treći u skupini D, juniori će odmjeriti snage s drugima u skupini C.

Sličan sadržaj