Reprezentacije 🇭🇷U16 (ž)

U16 reprezentacija (ž): Hrvatska upisala poraz od Mađarske na otvaranju Europskog prvenstva

Ženska kadetska reprezentacija Hrvatske odigrala je svoju prvu utakmicu na Europskom prvenstvu A divizije u Portugalu te upisala poraz od Mađarske s 61:53 (14-15, 23-17, 17-14, 7-7).

Kadetkinje su hrabro i brzo ušle u utakmicu pa i povele 8-2 nakon trica Zare Valčić i Tonke Jakšić, no isto se ujedno pokazalo i kao najveća prednost Hrvatske u cijelom susretu. Mađarska je reprezentacija potom stisnula obranu i dominirala u skoku da bi prva dionica završila s pola koša hrvatske prednosti (14:15).

Druga i treća četvrtina činile su se izjednačenima, no protivnice su prednost gradile strpljivo, koš za košem pa se u zadnju dionicu ulazi pri 54:46. Zanimljivo, činilo se kako je u posjednjoj dionici objema reprezentacijama ponestalo snage pa ni jednoj ekipi ne polazi za rukom upisati dvoznamenkasti iznos koševa u 10 minuta igre, a Hrvatska je, k tome, u igri imala i samo osam igračica.

Najefikasnija je bila Petra Božan, s 15 poena i 18 (!) skokova, kao i dvije blokade. Dvoznamenkaste su bile i Zara Valčić s 11 te Lena Bilić s 10 poena. Na mađarskoj strani dominirala je Lili Gabor s 19 poena i 8 skokova.

Trenerica Tatjana Jacović: “Dobro smo otvorili prvu utakmicu na prvenstvu protiv izvrsne ekipe Mađarske, u čijem rosteru su dvije igračice koje su prije mjesec dana bile na U17 Svjetskom prvenstvu. Igrali smo dobru obranu i iz toga je proizašlo minimalno vodstvo na kraju prve četvrtine. U nastavku Mađarice ulaze u bolji ritam i na odmor odlazimo s -6. Do kraja utakmice bili smo u izjednačenoj igri i u prilici za preokret, ali nedostajalo je mirnoće i preciznosti. Čeka nas teška utakmica s agresivnom i brzom Finskom koja je nordijski prvak, no vjerujemo da će naše igracice imati dobru energiju, kako obrambenu tako i napadačku.”

U subotu, 20. kolovoza, Hrvatska igra drugu utakmicu u skupini, protivnik je Finska, a početak u 21:45. Utakmice možete pratiti na Sport Klubu, ali i FIBA You Tube kanalu.

 

Sličan sadržaj