Reprezentacije 🇭🇷U16 (ž)

Trenerica Tatjana Jacović o polufinalu EP za kadetkinje: “Igrat ćemo svim snagama pa kako bude!”

Prekrasne se stvari događaju ovih dana u Portugalu. Ženska kadetska reprezentacija tamo se nalazi na Europskom prvenstvu A divizije i nakon što je osigurala ostanak u najvišoj diviziji dramatičnom utakmicom sa Slovenkama, uslijedila je infarktna pobjeda protiv Belgije koja je hrvatske kadetkinje vinula u polufinale Europskog prvenstva. Veseli volja, inicijativa i izostanak i primisli o odustajanju u najtežim trenucima utakmica naših mladih reprezentativki.

Iz Portugala se javlja trenerica ove neumorne reprezentacije, Tatjana Jacović: Što reći, jako smo sretni! Cijelo smo vrijeme govorili igračicama kako će četvrta i peta utakmica biti najvažnije i najteže. Sustav natjecanja je takav, možeš pobijediti sve u skupini i ne proći, kao i izgubiti sve utakmice u skupini i onda proći dalje. Kad smo pobjedom nad Slovenijom osigurali ostanak u A diviziji, pao nam je kamen sa srca. No, posljednjom smo pobjedom ispunili sve ciljeve i bit će super što god da dalje napravimo. Igrali smo četiri utakmice u predinfarktnom stanju, očito ne znamo igrati kad vodimo, najbolje nam ide kad smo u egalu ili gubimo. Tada nalazimo snage i dižemo se, igračice su prave ratnice, svaka im čast! Čestitam svim svojim igračicama i stručnom stožeru, zaista smo napravili velik posao.”

Kako dalje u polufinalu? “U polufinalu nas čeka jaka Španjolska, a drugi polufinalni par su Francuska i domaći Portugal. Francuska i Španjolska su reprezentacije za veliki respekt, no to je jedna utakmica. Sve je otvoreno, mi volimo tu napetost i neizvjesnost, igrat ćemo svim snagama pa kako bude”, zaključila je trenerica Jacović.

Valja spomenuti i kako je do sada najveći uspjeh kadetkinja na Europskom prvenstvu srebro iz 2010. godine pod palicom Željka Ciglara, a ostaje za vidjeti hoće li ovogodišnje ‘ratnice’ preskočiti sve rekorde.

Hrvatska danas uživa u danu odmora i čeka polufinalni susret sa Španjolskom. Utakmica se igra u petak 26. kolovoza s početkom u 19:30 sati, a pratiti ju možete na programu Sport Kluba ili FIBA YouTube službenom kanalu.

FOTO: fiba.basketball

 

Sličan sadržaj