Reprezentacije 🇭🇷 Seniori

REPREZENTACIJA: Zanimljivosti uoči kvalifikacijske utakmice Hrvatska – Finska

Hrvatska u Rijeci od 20:00 sati dočekuje Finsku. Ne radi se o tek jednoj u nizu kvalifikacijskih utakmica, već o iznimno važnom susretu koji odlučuje o prolasku u drugi krug borbe za plasman na Svjetsko prvenstvo. U Finskoj je slavio domaćin rezultatom 77:71, no razlika u koševima s Finskom u ovom slučaju ne igra ulogu.

Finska je, prva na ljestvici skupine, u Rijeku došla s omjerom pobjeda i poraza 4-1, dok Hrvatska broji tek 1-4, no pobjeda protiv Finske i pobjeda Slovenije nad Švedskom vode našu reprezentaciju u drugi krug natjecanja.

U pripremi za utakmicu izdvajamo nekoliko zanimljivosti. Primjerice, u dosadašnjim kvalifikacijskim utakmicama za Svjetsko prvenstvo Finci ubacuju prosječno 11.6 trica po utakmici, najviše od svih europskih ekipa te su njihovi dalekometni šutevi ono čega se treba čuvati. Tako je u Finskoj u hrvatsku mrežicu ušlo čak 14 trica.

U Ljubljani, u svojoj prvoj utakmici kvalifikacija za SP Mario Hezonja je skupio 22 poena, 9 skokova i 6 asistencija, postavši tako tek treći hrvatski igrač svjetskih kvalifikacija kojem je uspjelo uprihoditi više od 20 poena uz 5+ skokova i 5+ asistencija na tom natjecanju. Isto je pošlo za rukom još samo Bojanu Bogdanoviću protiv Italije u lipnju 2018. i Dariju Šariću protiv Rumunjske u srpnju 2018. godine.

Na kraju spomenimo kako je za današnju utakmicu izbornik Damir Mulaomerović unio malu promjenu u sastav igrača – ovoga puta na parketu nećemo gledati Tomislava Zubčića, već Darija Drežnjaka.

*Utakmica protiv Finske na rasporedu je danas, 3. srpnja 2022 s početkom u 20:00 sati u riječkom Zametu. Susret prenosi Sport Klub televizija, a ulaznice se mogu nabaviti putem sustava ulaznice.hr i na blagajni dvorane od 12 do 20 sati.

 

 

Sličan sadržaj