Reprezentacije 🇭🇷Seniorke

Reprezentacija (ž): Iva Slonjšak i Andrijana Cvitković uoči Bugarske

Pred Ženskom seniorskom reprezentacijom je novi ciklus kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se u lipnju iduće godine igrati u Sloveniji i Izraelu.

Reprezentacija se u ponedjeljak okupila u Zagrebu te odmah nastavila put prema Vukovaru gdje  se priprema za utakmicu protiv Bugarske koja je na rasporedu sutra, 27. studenog s početkom u 19:00 sati u Sportskoj dvorani ‘Borovo naselje’.

Iva Slonjšak, dugogodišnja reprezentativka i trenutačno igračica francuskog prvoligaškog  Hainaut Basketa zadovoljna je odrađenim pripremama: „Tjedan priprema je prošao odlično, kvalitetno smo trenirale i pripremale se taktički za protivnice. Ovo nam je vrlo bitna utakmica tako da u nju ulazimo fokusirane i spremne da na kraju bude onakav ishod kakav priželjkujemo.“

Andrijana Cvitković sezonu provodi u u klubu Lointek Gernika u Ligi Endesi, odnosno prvoj španjolskoj ligi, a ujedno igra i utakmice EuroCupa. Andrijana je, kao i Iva, zadovoljna proteklim tjednom priprema: „Iza nas je odličan tjedan treninga i priprema za utakmicu protiv Bugarske, a atmosfera u ekipi je sjajna. Imale smo priliku gledati utakmicu Bugarske sa Srbijom, igrale su vrlo brzu košarku, vrlo agresivno s puno šuta i tranzicije, vrlo slično našem stilu igre. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se to međusobno poklopiti, a mi ćemo odraditi najbolji mogući posao.“

Hrvatska se u pretkvalifikacijskoj skupini nalazi s reprezentacijama Bugarske i Srbije. U prethodnom je ciklusu, u studenom prošle godine, u gostima kod Bugarske slavila sa 73:84 i upisala poraz u Zaboku protiv europskih prvakinja iz Srbije (66:84). Nakon nedjeljne utakmice u Vukovaru s Bugarskom, reprezentaciju još očekuje gostovanje u Srbiji 9. veljače 2023.

Utakmicu možete pratiti uživo u prijenosu SportKluba i na službenom FIBA YouTube kanalu.

 

Sličan sadržaj