Reprezentacije 🇭🇷Seniori

REPREZENTACIJA | Krunoslav Simon: “Prvi je cilj proći skupinu na Europskom prvenstvu”

Krunoslav Simon, sa svojim Efesom dvostruki europski klupski prvak, svakodnevno naporno trenira s hrvatskom reprezentacijom na pripremama za Europsko prvenstvo. Kruno se zbog euroligaških obaveza nije mogao u posljednje vrijeme odazvati reprezentaciji, no velika je volja uvijek prisutna.

Uoči sutrašnje prijateljske utakmice s Mađarskom rezimirao je situaciju i dvije dosada odigrane utakmice (pobjeda nad Bugarskom i poraz od Češke): “Nakon prve dvije utakmice nije lako dati neki općeniti komentar. Bilo je stvari koje su bile dobre i bilo je stvari koje treba ispraviti, no ima još do službenih utakmica… idemo dan po dan, a ja sam siguran da iz dana u dan stvarno napredujemo. 

Kako vidi reprezentaciju i njene moguće domete? “Nije lako davati prognoze. U ovim utakmicama se pokazalo da situacija nije bajna, ali mi smo tim, dajemo sve od sebe pa ćemo vidjeti… Ima dosta jakih ekipa, igrat će puno NBA igrača na ovom prvenstvu, zato i idemo utakmicu po utakmicu. Prvi cilj treba biti proći grupu, a onda ćemo vidjeti dalje. 

A je li spreman za nadolazeće izazove: “Pa… u 37. godini sam”, sa smješkom će Kruno, “Nije baš bajno, imao sam problema s ozljedama, hajmo reći da sam otprilke na pedesetak posto, no ima još do prvenstva i nadam se da ću i ja ući u pravu formu.”

Osobni planovi za budućnost? “Vrlo sam blizu toga da se vratim s obitelji u Zagreb, no tek nakon Europskog prvenstva ću odlučiti hoću li još igrati i gdje će to biti.”

Prijateljska utakmica s Mađarskom na rasporedu je sutra, 18. kolovoza od 19:00 sati. Ulaznice je moguće kupiti putem sustava ulaznice.hr te u Sportskoj dvorani “Marino Cvetković” u Opatiji na dan utakmice od 12:00 sati. Ako niste u blizini Opatije, utakmicu ćete moći pratiti i uživo na programu Sportske televizije (SPTV).

Nakon Mađarske, reprezentacija Hrvatske igra još jednu pripremnu utakmicu, 20. kolovoza u Celju, pa dvije pretkvalifikacijske utakmice za EuroBasket 2025: 25. kolovoza u Poljskoj te 28. kolovoza protiv Švicarske u Opatiji. A potom kruna radnog ljeta: Europsko prvenstvo se održava od 1. do 18. rujna, s time da Hrvatska skupinu igra u talijanskom Milanu, a ako prođe skupinu seli na završnicu u Berlin.

 

 

Sličan sadržaj