Reprezentacije 🇭🇷Seniori

REPREZENTACIJA | Izbornik Mulaomerović uoči prijateljske utakmice s Mađarskom

Hrvatska se reprezentacija okupila prije dva tjedna, 3. kolovoza, no u punom je sastavu, s NBA igračima, novim Hrvatom Jaleenom Smithom te Krunom Simonom koji je u oporavku od ozljede, ipak nešto kraće. Uoči prijateljske utakmice s Mađarskom izbornik Damir Mulaomerović se, za početak, osvrnuo na odigrane prijateljske utakmice (Bugarska i Češka):

Možemo reći da su tri četvrtine prve utakmice bile jako dobre, kao i prvo poluvrijeme druge utakmice. No, bilo je tu i dosta umora, jako smo trenirali, no dobili smo i ono što smo htjeli na provjerama. Sad smo ponovno odradili dva jaka treninga i čekaju nas još prijateljske utakmice protiv Mađarske i Slovenije.”

Ima li kakvih problema? “Pa svatko ima neki problem, hvata se forma, no s obzirom da cijelu ekipu imamo nekih 7-8 dana, nisam nezadovoljan. Najvažnije je da nas zaobiđu ozljede i da nastavimo ovako trenirati. Imamo jako dobru atmosferu, znamo što trebamo popraviti, a najteže će biti odlučiti se za konačnih 12 momaka.”

A s čime je najviše zadovoljan?: “Zadovoljan sam energetski, igramo kao pravi tim, zadovoljan sam i pristupom igrača. Mislim da su manje-više svi shvatili koja im je uloga u ekipi. Imamo igrače koji igraju u jakim ligama i puno talenata. Imamo širinu, prije svega na visokim pozicijama, međutim morat ćemo popraviti tu obranu na pick n’ rollu koja se pokazala kao problem.”

Prijateljska utakmica s Mađarskom na rasporedu je danas, 18. kolovoza od 19:00 sati. Ulaznice je moguće kupiti putem sustava ulaznice.hr te u Sportskoj dvorani “Marino Cvetković” u Opatiji na dan utakmice od 12:00 sati. Ako niste u blizini Opatije, utakmicu ćete moći pratiti i uživo na programu Sportske televizije (SPTV).

Nakon Mađarske, reprezentacija Hrvatske igra još jednu pripremnu utakmicu, 20. kolovoza u Celju, pa dvije pretkvalifikacijske utakmice za EuroBasket 2025 – 25. kolovoza u Poljskoj te 28. kolovoza protiv Švicarske u Opatiji. A potom kruna radnog ljeta: Europsko prvenstvo se održava od 1. do 18. rujna, s time da Hrvatska skupinu igra u talijanskom Milanu, a ako prođe skupinu seli na završnicu u Berlin.

 

Sličan sadržaj