Reprezentacije 🇭🇷

Poraz mlađih seniorki od Portugala, već u četvrtak prilika za revanš

HRVATSKA – PORTUGAL  45:62 (15:19, 9:18, 9:17, 12:8)

Ženska U20 reprezentacija poražena je u pripremnoj utakmici uoči nastupa na Europskom prvenstvu Divizije B od Portugala u Slavonskom Brodu 45-62.

S nekoliko pogođenih trica Portugalke su se odvojile na samom otvaranju utakmice, a inferiornost u skoku kompenzirale su agresivnijom obranom te mirnijim prijenosom lopte i preciznijim dodavanjima pa su se vrlo brzo odvojile na desetak poena prednosti (8-19). Bez većih problema održavale su Hrvatice na distanci i na odmoru imale vodstvo 24-37. Hrvatska je u tih 20 minuta imala čak 15 izgubljenih lopti, 10 više od svojih suparnica.

Nakon povratka iz svlačionica ništa se na parketu nije promijenilo. Hrvatska je imala nadmoć u skok igri, sve ostalo bilo je na strani gošći iz Portugala koje su do ulaska u posljednju četvrtinu praktički riješile pitanje pobjednika (33-54). U završnih 10 minuta Hrvatska je ušla snažno i serijom 12-2 došla do zaostatka od 11 poena (45-56), no dalje od toga nije se moglo. Portugal je ‘stao na loptu’ i mirno priveo utakmicu kraju.

Helena Galunić (16) i Lina Strilić (13) su postigle najviše poena u redovima hrvatske reprezentacije. Kod Portugalki su se istaknule Ana Barreto s 14 i Carolina Duarte s 13 poena.

Već u četvrtak mlađe seniorke imaju novu provjeru protiv istog protivnika u istoj dvorani.

Nakon toga igračice trenerice  Cvetane Matić očekuju još dvije provjere i to u Velikoj Gorici protiv reprezentacije Turske (30. lipnja i 1. srpnja).

Domaćin Europskog prvenstva Divizije B je glavni grad Sjeverne Makedonije Skoplje od 9. do 17. srpnja.

Hrvatska nastupa u skupini C u kojoj su Rumunjska, Kosovo, Crna Gora i Sjeverna Makedonija.

Sličan sadržaj