Reprezentacije 🇭🇷Seniorke

Pobjeda protiv Bugarske: Što su rekli izbornik i kapetanica?

Hrvatska je u trećoj kvalifikacijskoj utakmici za Europsko prvenstvo za žene 2023 ubilježila pobjedu protiv reprezentacije Bugarske s 93:74.

Izbornik Stipe Bralić nije skrivao zadovoljstvo zbog visoke pobjede : “Pobijedili smo s visokih 19 razlike. Bugarska je izuzetno dobra ekipa, jako dobro trče, šutiraju za tri poena, a i pogodile su puno toga. Nama nedostaje vanjskih igračica, na poziciji playmakera Matea Tadić nam je iznijela cijelu utakmicu, iako se ozlijedila na treningu i bilo je upitno hoće li uopće nastupiti. Tu nam je nedostajao malo jači ritam igre. S druge strane, loše smo šutirali za tri poena i imali smo puno promašenih zicera. Bugarke su vrlo neugodne, igraju s četiri vanjska igrača i sedam, osam cura dobro trči, no teško je složiti u četiri dana vrhunsku obranu. S obzirom na tijek utakmice, praktički smo podigli razliku u posljednje tri minute. Jako se osjetilo da smo tanki na poziciji playmakera, no niže su od nas i tu prednost u visini smo koristili u reketu s Burom i Begić. Zellous nam je sa svojim iskustvom također pomogla. Ostvarili smo visoku pobjedu protiv iskusnih Bugarki.”

Kapetanica Ana Marija Begić iskazala je vjeru u svoju reprezentaciju smatrajući kako je pobjeda mogla biti i viša: “Iskreno, ja sam vidjela utakmicu i s 30 razlike jer smo puno bolje od njih, ali smo ušle previše nervozno u utakmicu, previše smo ih respektirale i dale smo im da se razigraju. Jako smo dobar kolektiv i uspjele smo jedna drugu dignuti i skupiti, na kraju završiti s ovoliko razlike. Mogle smo bolje, ali ovo je nova ekipa i nove su igračice, dok njima nisu bile četiri najbolje iz prethodnog ciklusa. Jedna velika škola i jedna velika lekcija za dalje.

Povratnica u hrvatsku reprezentaciju Shavonte Zellous: “Odlična ekipna pobjeda. Igrale smo zajedno vrlo dobro jer su Bugarke odlična ekipa. Lijepo je biti ponovno u reprezentaciji, a mi smo sretne jer smo pobijedile.”

Bugarski izbornik Stefan Mihaylov: “Čestitam Hrvatskoj. Dobro su igrale, mi nismo još spremni za ovakav nivo utakmice, ali igrajući protiv Hrvatske i Srbije napravili smo korak dalje.”

Reprezentativka Bugarske Borislava Hristova: “Prije svega, želim čestitati igračicama Hrvatske. Igrale su jako dobru košarku. Dobro smo ušle u utakmicu i bile smo jako motivirane. S vremenom nismo mogle zaustaviti igračice u reketu. Ponosna sam na cure jer smo se borile. Nastaviti ćemo se truditi.”

Sličan sadržaj