Reprezentacije 🇭🇷Seniori

Izbornik Mulaomerović uoči Ukrajine: “Treba se spremiti, izaći i otići po tu pobjedu!”

U teškom ritmu EuroBasketa, nakon dvije pobjede i dva poraza u samo pet dana, košarkaška reprezentacija Hrvatske ima dan odmora. U četvrtak slijedi i posljednja utakmica u skupini protiv Ukrajine koja je zasjela na prvo mjesto skupine C.

„Dečki su se stvarno umorili, imali smo četiri utakmice u pet dana i dobro je da danas imamo slobodan dan. Slijedi za nas vrlo bitna utakmica protiv Ukrajine, vrlo atletične i dobre ekipe s par vrhunskih individualaca. Zato i imamo slobodan dan, da se odmorimo, da pogledamo i analiziramo i napravimo dobar scouting i da sutra u 14:15 izađemo spremni. Važna je to utakmica za treće mjesto u skupini, što nam je cilj i idemo prema tome i prema pobjedi.“

Ukrajina nije slabašna reprezentacija, osim što je prva u skupini ima i dva NBA igrača – Alexa Lena iz Sacramento Kingsa i Sviatoslava Mykhailiuka iz Toronto Raptorsa.

„Ukrajina je vrlo dobra reprezentacija, s jako dobrim trenerom Bagatskisom i Mykhailiukom. Vidjeli ste da su pobijedili Italiju, čak su se i protiv Grčke držali dvadeset minuta. Sve ekipe koju su došle na ovaj turnir imaju stvarnu kvalitetu i Europsko prvenstvo nikad nije bilo jače. Međutim, i mi smo odigrali dobru utakmicu i potrošili smo se i zato treba smiriti tenzije, ohladiti glave, spremiti se, izaći i otići po tu pobjedu.“

Nakon utakmice s Ukrajinom, Hrvatska putuje u Berlin gdje će 11. rujna odigrati utakmicu osmine finala, a protivnika saznajemo nakon sutrašnjih odigranih utakmica.

Utakmice hrvatske reprezentacije možete pratiti na programu SportKluba (SK1) i HRT-a (HTV2).

Sličan sadržaj