Reprezentacije 🇭🇷Seniorke

Ženska reprezentacija saznala satnicu Europskog prvenstva, prva utakmica protiv domaće Francuske

Od 17. do 27. lipnja naše će djevojke nastupati na Europskom prvenstvu, a domaćini grupne faze natjecanja su španjolska Valencia i francuski Strasbourg. Hrvatska odlazi u Strasbourg u sklopu skupine D gdje joj društvo prave Francuska, Rusija i Češka.

Izabranice Stipe Bralića turnir otvaraju 17. lipnja u 21 sat, i to odmah protiv moćnog domaćina Francuske. Sutradan u18 sati na rasporedu je Rusija, a nakon dana odmora, 20. lipnja od 18:00 sati na posljednjoj utakmici u grupnoj fazi natjecanja dočekuje ih Češka.

Pobjednik skupine će se izravno plasirati u četvrtfinale, druga i treća reprezentacija će 21. lipnja igrati kvalifikacijsku utakmicu za četvrtfinale, a četvrtoplasirane reprezentacije odmah odlaze kući.

Četvrtfinalne utakmice na rasporedu su 23. lipnja. Nakon toga sve reprezentacije sele u Valenciju, gdje su 26. lipnja na rasporedu polufinala, kao i utakmice za plasman od 5. do 8. mjesta. Utakmica za brončanu medalju bit će odigrana 27. lipnja, s početkom u 18 sati, a finalna utakmica će započeti u 21 sat.

Valja napomenuti i da će šest najbolje plasiranih ekipa s Europskog prvenstva ujedno osvojiti i mjesto na kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022.

RASPORED

Sličan sadržaj