Reprezentacije 🇭🇷U18 (ž)

Ženska juniorska (U18) reprezentacija: Visoka pobjeda u prijateljskoj utakmici s Austrijom

HRVATSKA – AUSTRIJA 116:45 (30-23, 25-7, 35-12, 26-3)

Ženska juniorska reprezentacija također se sprema za European Challenger, a u svom pripremnom periodu odigrala je pet prijateljskih utakmica. Upisane su tako dvije pobjede protiv Češke, pobjeda i poraz sa Slovenijom, a jučer su u posljednjoj pripremnoj utakmici s Austrijom naše juniorke potpuno dominirale parketom.

Od samog početka su pokazale više snage i energije te je austrijska reprezentacija već u drugoj četvrtini počela nepovratno zaostajati. Čak je pet igračica došlo do dvoznamenkastih poena, a baš sve su se upisale kao strijelkinje. Prednjačila je Iva Dorja Žaja s 27 poena i 13 skokova, a slijedila ju je kapetanica Nika Lokica s 18 poena i 5 asistencija. Po 12 poena ubacile su Hana Mühl i Lina Strilić, dok je 11 postigla Magdalena Mihaljević. Vrlo se borbenom pokazala Nika Rodek sa 6 poena i punih 7 osvojenih lopti.


HRVATSKA:

Lina Strilić 12, Magdalena Mihaljević 11, Hana Muhl 12, Nika Rodek 6, Nela Ljubić 5, Nika Lokica 18, Ivona Jakovljević 4, Elena Peričić  4, Vivien Nejašmić 6, Marta Ostojić 7, Iva Pavić 4, Dorja Iva Žaja 27, trenerica: Tatjana Jacović, pomoćna trenerica: Valentina Hrženjak

AUSTRIJA:

Foxhall 5, Rodhammer 5, Horvath 18, Trailovic 3, Schvarzenecker 0, Baydanov 7, Schmidt 5, Meskic 0, Mendl 2,Spanring 0, Fischer 0, Lyssy 0, trener: Adin Saračević


 

Ni našu juniorsku reprezentaciju, nakon mlade koja je bila oslabljena brojnim otkazima i ozljedama, nisu zaobišle nevolje. Reprezentaciju je, naime, zbog zdravstvenih razloga morala napustiti glavna trenerica Žana Lelas te ju je zamijenila pomoćna trenerica Tatjana Jacović. U pomoć je stigao i Stipe Bralić, inače izbornik Ženske seniorske reprezentacije, a ovdje u ulozi savjetnika.

Trenerica Jacović je spremno komentirala jučerašnju utakmicu i izazove koji sijede: “Jučer smo odigrali protiv Austrije U18 zadnju pripremnu utakmicu pred odlazak u Rigu na FIBA Challenger. Austrijanke dobro trče i precizne su u šutu za tri poena, zabile su 5 trica u  prvih 6 minuta utakmice. U drugoj četvrtini smo pojačali obranu i iz agresivne obrane trčali kontre i zabijali lagane poene. Tu smo napravili razliku koja se tijekom utakmice povećavala našom angažiranošću u obrambenim zadacima te ispunjavanju napadačkih zadataka.”

A što nas očekuje od 27. srpnja do 1. kolovoza u Latviji na Challengeru?

“U Rigi imamo jaku grupu –  domaćin Latvija, Rusija, Njemačka, Portugal i Rumunjska. Rusija je prije dvije godine s ovom generacijom bila prvak Europe u kadetskom uzrastu, a Njemačka i Latvija u sredini tablice A divizije , dok su naše djevojke bile treće u B diviziji i time se vratile u A diviziju. Igrat će se čvrsta i kvalitetna  košarka, u visokom ritmu i za to spremamo našu ekipu.”

Sličan sadržaj