Reprezentacije 🇭🇷U20 (ž)

U20 reprezentacija (Ž): Bez pobjede i protiv Latvije

LATVIJA – HRVATSKA 69:64 (9-21, 15-21, 22-13, 23-9)

Nakon poraza od Njemačke i Italije, ni protiv Latvije naše U20 reprezentativke nisu upisale pobjedu. No, ova je utakmica odisala drugačije, većinom su naše reprezentativke bile u vodstvu, a konačni se pad i preuzimanje vodstva latvijske strane dogodio u posljednjoj četvrtini.

Latvija je utakmicu otvorila tricom, no Haklička, Jurič i Mandić su bile posebnog raspoloženja te je četvrtina privedena kraju s više nego ugodnom (21:9) prednošću Hrvatske. I u drugoj dionici Hrvatska ubacuje 21 poen te se na veliki odmor odlazi sa znatnim i ohrabrujućim vodstvom (42:24).

Latvijke se na parket vraćaju reorganizirane, s puno boljom slikom terena i hrvatskih protivnica te polako, ali sigurno nagrizaju prednost koju su naše djevojke marljivo gradile. Ipak, ključna je bila posljednja četvrtina u kojoj Hrvatice ponavljaju sušni period u trajanju od četiri minute igre te ih Latvijke stižu serijom od 10 poena (46:57 do 56:57). Četiri minute do kraja utakmice izabranice Deana Nemeca u potpunosti gube prednost te semafor na kraju ispisuje +5 za Latviju.

Ponovila se prilično niska preciznost šuta od sveukupno 29%, a posebno trica (20%), odnosno ukupno 4 ubačene trice u cijelom susretu u usporedbi s 11 latvijskih.

Ana Haklička je upisala 19 poena i 9 skokova, a double-double učinak su postigle Ana Mandić s 14 poena i 17 skokova i Josipa Jurič s 12 poena i 11 skokova te 3 osvojene lopte.

Dean Nemec, glavni trener U20 reprezentacije Hrvatske javio se iz Bugarske s detaljnim pogledom na utakmicu s dva lica: “Utakmica je imala dva potpuno različita poluvremena. Prvo u kojem smo napokon napadački igrali dobro. Kretali se, imali balans unutarnje i vanjske igre, dobro procjenjivali kad i što treba napraviti i na to smo dodali dobru obranu. Na poluvremenu to je rezultiralo s +18 i svi smo vjerovali u prvu pobjedu. Upozoravali smo igračice na psihološki aspekt ulaska istim intenzitetom i koncentracijom u drugo poluvrijeme.


Latvijke su drugo poluvrijeme otvorile zonskom obranom, a mi smo primili prvo prodor, a potom dva kontranapada iz izgubljene lopte za -6 u jednoj minuti. Do kraja treće četvrtine izgubili sno pola prednosti s poluvremena i došli na +9. Do kraja utakmice postigli smo za 10 minuta još samo 9 poena. Ponovno nismo znali napasti zonsku obranu protivnica i jednostavno smo prestali igrati napad. Sve se svodilo na pokušaje individualnih rješenja za koja nismo imali kvalitetu. Nakon tri kola i dvije gotovo dobivene utakmice imamo 0-3. Bez obzira na sve izostanke i objektivne teškoće trebali smo svi zajedno bolje. Pred nama je dan pauze i u subotu nova prilika protiv domaćina Bugarske da napokon dođemo do pobjede.” 

Sličan sadržaj