Reprezentacije 🇭🇷U16

U16 reprezentacija: Odlična obrambena izvedba u prijateljskoj utakmici s Crnom Gorom

Muška kadetska reprezentacija je u Tivtu odigrala i drugu zakazanu prijateljsku utakmicu s vršnjacima iz Crne Gore. Nakon tijesne pobjede u prvoj utakmici, u drugoj je Hrvatska slavila puno sigurnije (68:50), pri čemu se posebno iskazala obrana. Konačnom su rezultatu najviše doprinijeli David Pavin sa 16, Vigo Bart s 15 te Luka Frančešević s 11 poena.

Crna Gora – Hrvatska 50:68 (11-27, 16-10, 9-17, 14-14)

  • Tomašević 2, Lukić 7, Mastelić -, Kujundžić 6, Pavin 16, Zagoršak 5, Bart 15, Akrap 2, Gašaj – , Udovičić -, Obad 2,  Zubac 2, Frančešević 11

Stipe Kuliš, glavni trener U16 reprezentacije: “Ovu utakmicu definitivno treba vrednovati kroz obrambeni aspekt naše igre. U tom dijelu smo napravili odličan posao na što ukazuje i broj primljenih poena. Posljedično smo uspjeli razviti tranzicijsku igru gdje smo nerijetko poentirali na nepostavljenu obranu suparnika. Definitivno je za očekivati da će u budućnosti biti i boljih i lošijih predstava, pogotovo u napadačkom segmentu. Igrači u ovim godinama su neupitno skloni oscilacijama u izvedbi, ali ono čemu težimo je konzistentnost u obrambenom aspektu igre.”

Kadeti European Challenger igraju u Sofiji od 16. do 21. kolovoza. U skupini B nalaze se sa Španjolskom, Latvijom, Njemačkom, Poljskom i Bugarskom.

 

 

Sličan sadržaj