Reprezentacije 🇭🇷U16

U16 reprezentacija: I drugi put slavlje na pripremnim utakmicama sa S. Makedonijom

HRVATSKA – S. MAKEDONIJA 91:85 (22-20, 18-16, 20-26, 31-23)

Hrvatski su kadeti i u drugoj prijateljskoj utakmici sa Sjevernom Makedonijom upisali pobjedu. Doduše, rezultatska je razlika bilo značajno manja, no sam rezultat prijateljskh utakmica ne nosi veći značaj, primarno je uigravanje ekipe i iskušavanje određenih akcija.

U prvoj je četvrtini većinom u prednosti bila Makedonija, a počevši s tricom Dimitra Zetova, došlo je i do 5 poena prednosti pri 11:16. Roko Lukić najprije ubacuje tricu za povratak na 14:16, a nešto kasnije bilježi i polaganje za preuzimanje vodstva na 18:17. Akcijama Barta i Kujundžića Hrvatska u drugu dionicu ulazi s košem prednosti. U drugoj četvrtini naši kadeti uglavnom zadržavaju kontrolu, no u nevolju upadaju u trećoj kada dolazi i do najvećeg vodstva Makedonije od 9 poena pri 53:62. Ipak u posljednju se četvrtinu ulazi tek s košem prednosti za goste, a pobjeda pripada Hrvatskoj s konačnih 91:85.

Za Hrvatsku su po 18 poena upisali Vigo Bart i Roko Lukić, a po 11 su postigli David Pavin i Vito Perković. U makedonskim redovima ponovno je bio najuspješniji Andrej Šoškić s 24 poena.

Glavni trener U16 reprezentacije Hrvatske Stipe Kuliš: “Na ovoj smo utakmici za cilj imali testirati određene taktičke varijante koje u ovoj fazi priprema nisu automatizirane na visokom nivou. Međutim, treba istaknuti negativnu činjenicu da smo na ovoj utakmici primili značajno veći broj poena nego na prethodnoj što je indikator neadekvatne reakcije u obrambenom dijelu igre. Greške koje su se događale značajan su edukativni faktor u ovoj fazi priprema te nam služe kao putokaz koje korekcije treba napraviti.”


European Challenger je za kadete na rasporedu od 16. do 21. kolovoza u Sofiji. U skupini B nalaze se Hrvatska, Španjolska, Latvija, Njemačka, Poljska i Bugarska.

 

Sličan sadržaj