Reprezentacije 🇭🇷

U16 reprezentacija: Domaća Slovenija pokazala više u prijateljskoj utakmici

Muška kadetska (U16) reprezentacija odigrala je prvu od dvije prijateljske utakmice s reprezentacijom Slovenije u Slovenj Gradecu. Domaćini su postigli sigurnu pobjedu od 87:69 (30-12, 20-19, 16-20, 21-18), no već danas od 19:00 sati se našim kadetskim reprezentativcima  pruža nova šansa s istim protivnikom. Kadeti su ranije odigrali po dvije utakmice s Crnom Gorom i Sjevernom Makedonijom i upisali četiri pobjede.

Iako brojke ne igraju veliku ulogu jer se ipak radi o uigravanju za European Challenger, ubilježit ćemo kako je Mateo Tomašević imao double-double učinak sa 16 poena i 16 skokova. Dobro su raspoloženi bili i Vigo Bart s 15 te David Pavin s 11 poena.

Trener U16 reprezentacije Stipe Kuliš potanko je ukazao na detalje tijeka utakmice: “Na otvaranju utakmice smo ušli u rezultatski deficit primarno iz razloga što nam je trebao određeni period igre kako bi se adaptirali na suparnika koji ima dominaciju u fizičkom aspektu. To se najviše očitovalo kroz prizmu kontrole obrambenog skoka što je suparniku nudilo „jeftine“ poene, ali i destruktivno djelovalo na našu mogućnost razvijanja tranzicijske igre što je naše primarno napadačko oružje.

Nakon prve četvrtine uspjeli smo utakmicu dovesti u balans, međutim kad to sve spojimo s niskim postotkom šuta za 3 poena i s linije slobodnih bacanja, onda nismo imali previše argumenata za rezultatski bolji ishod. Nakon četiri vezane pobjede poraz često dođe kao veoma dobra opcija ako se iz njega izvuku pouke”, poentirao je trener Kuliš za kraj.

European Challenger za U16 reprezentaciju Hrvatske na rasporedu je od 16. do 21. kolovoza u Sofiji. U skupini B se, osim Hrvatske, nalaze Španjolska, Latvija, Njemačka, Poljska i Bugarska.

 

Sličan sadržaj