Reprezentacije 🇭🇷Seniorke

REPREZENTACIJA (Ž): Minimalna pobjeda za kraj mini ciklusa u Poreču

HRVATSKA – BOSNA I HERCEGOVINA 76:75 (20-23, 14-17, 14-21, 28-14)

Hrvatska seniorska košakaška reprezentacija završila je mini ciklus priprema u Poreču s još jednom pobjedom, ovaj puta minimalnom 76:75 protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Izbornik Bralić iskoristio je priliku da odmori neke igračice koje su imale veću minutažu u prethodnim utakmicama i u dobrom dijelu utakmice bilo je vidljivo koliko nam nedostaju. Ipak kako je utakmica išla kraju cure su igrale sve bolje i sjajnom završnicom dolaze do pobjede.

KOMPLETNA STATISTIKA

Danas najbolja Matea Tadić:

“U današnju utakmicu ušle smo manje agresivno i neodlučno u napadu. Smatram da smo kako je utakmica odmicala igrale sve bolje i kad smo digle razinu trčanja i agresivnost u napadu tad su nam se otvorile i dobre situacije koje smo danas uspješno realizirale. Ostavile smo sve na terenu, bez obzira na to tko je igrao, a tko ne, mislim da je vidljiv određeni napredak u našoj igri i da sve više igramo kako je izbornik i zamislio. Sad ćemo se odmoriti i nastaviti drugu fazu priprema u Splitu.”

Izbornik Stipe Bralić:

“Evo jedna utakmica gdje smo odmorili Ivanu Dojkić koja je u ove tri utakmice imala najveću minutažu. Htjeli smo vidjeti kako ekipa reagira i da se malo navikne da igra bez nje i cure su odigrale jako dobro protiv jedne dosta snažne ekipe Bosne i Hercegovine, pogotovo na tim centarskim pozicijama, Amerikanka Hurt i Marica Gajić su top europske klase. Non stop smo lovili zaostatak i kao da smo dobar dio utakmice igrali pod ručnom kočnicom. Ipak na kraju smo raspucali, povukli par kontri s par brzih dodavanja i šuteva za tri poena preokrenuli smo utakmicu u svoju korist. Dojkić, Premasunac i Tikvić nisu igrale, ali dobili smo Tadić na poziciji playmakera koja je odigrala stvarno jako dobru utakmicu, također Slonjšak je na kraju riješila. Čestitke naravno i svim ostalim curama, odigrale su, kažem, odličnu utakmicu.”

HKS

 

Sličan sadržaj