Reprezentacije 🇭🇷Seniorke

REPREZENTACIJA (Ž): FIBA pokrenula aplikaciju za EuroBasket 2021

Službena FIBA-ina aplikacija ženskog EuroBasketa, koju je predstavio globalni FIBA-in partner Tissot, ažurirana je i spremna za korištenje. Uz sve potrebne podatke koji su lako dostupni, korisnici također mogu prilagoditi svoje iskustvo odabirom do tri momčadi i čak 10 igrača koje će pratiti tijekom cijelog turnira. 

Biti će dostupne najbolje akcije sa svake utakmice kao i najbolje akcije dana. Obožavatelji mogu provjeriti rezultate i poredak kako bi bili u toku s razvojem natjecanja, uz uvid u sve najnovije vijesti. 

Aplikacija koja je izvorno objavljena 2019. dostupna je na iOS i Android uređajima i besplatna je za preuzimanje.

EuroBasket 2021 započinje sutra, 17. lipnja, a Francuska i Španjolska su domaćini događaja u gradovima Strasbourg i Valencia, dok se 16 timova bori za naslov prvaka. 

Naše cure na otvaranju igraju s domaćinom, jakom ekipom Francuske u 20:45, a prijenos je na Sportklubu 1.

Izbornik Stipe Bralić:

“Igramo prvu utakmicu na Eurobasketu protiv domaćina Francuske koja je jedna od najjačih reprezentacija u Europi, izrazito su iskusne, visoke, jake tako da sigurno neće biti nimalo lako. Međutim prednost je u tome šta mi u toj utakmici nemamo šta izgubiti, moramo igrati svoju igru, dati sve od sebe, pokušati brzim protokom lopte i dobrim šutem za tri poena razvući tu njihovu čvrstu obranu u reketu, a s druge strane iskontrolirati obrambeni skok i igru leđima njihovih centara gdje su i najjači. Ako ćemo u skoku biti ravnopravni, možemo očekivati da ćemo imati svoje šanse.” 

Kapetanica Ivana Dojkić:

“Prva utakmica protiv Francuske bit će vrlo teška za nas, domaćin prvenstva ima sve na svojoj strani, međutim imamo i mi svoje kvalitete, mladost i brzinu, možda ne toliko iskustva, ali dati ćemo sve od sebe i nadam se da ćete nas pratiti i bodriti preko malih ekrana.”

FOTO: fiba.basketball

Sličan sadržaj