Reprezentacije 🇭🇷Seniori

REPREZENTACIJA: Na konferenciji za medije predstavljeni planovi reprezentacije i novi fanshop

Izbornik Mršić: “Ono što možemo obećati jest da ćemo imati pravu momčad, da ćemo imati 12 igrača koji uživaju igrati zajedno.”

Pavle Marčinković: “Mislim da se mi tu imamo čemu nadati, nismo uzalud domaćini”

 

Konačno kreće priča Muške seniorske reprezentacije. Priča je to koju već dugo čekamo i koja se otegnula zbog nesretne epidemije koronavirusa. No, košarka je tu i dalje, a reprezentacija kreće u nove pobjede i izazove. Povodom okupljanja reprezentacije, ali i dugoočekivanog otvaranja fanshopa danas je u prostorijama Grosbasketa u Zagrebu održana konferencija za medije.

Događanje je otvorio predsjednik HKS-a Stojko Vranković najprije pozdravivši sve okupljene predstavnike medija. Odmah je izrazio izuzetno zadovoljstvo otvaranjem fanshopa:

“Sve izgleda vrhunski. Predstavljeni su naši novi dresovi koje će reprezentacija nositi, nadamo se, ne samo u Splitu već i na Olimpijskim igrama u Tokiju. Što se tiče reprezentacije, zadržao bih se na tehničkim detaljima i istaknuo da je Savez i ovom prilikom osigurao izborniku, igračima i stožeru maksimalne uvjete. Ja bih ovako kratko, jer sam siguran da imate mnoga pitanja za izbornika i igrače”, zaključio je svoju uvodnu riječ uvijek direktan i jezgrovit Stojko Vranković.

“Najprije bih svima zahvalio na dolasku i podršci reprezentaciji na početku ovog ciklusa priprema za Olimpijski kvalifikacijski turnir”, započeo je izbornik Mršić s predstavljanjem reprezentacije

“Reprezentacija se danas okupila, no krenut ćemo s jednim manjim brojem igrača. Još očekujemo i završetak nekih liga i dolazak npr. Žižića iz izraelske lige, Hezonje iz grčke lige i rasplet polufinala zapadne konferencije NBA. Očekujemo da se reprezentacija okupi u punom sastavu 20. lipnja i da taj posljednji tjedan, uz planirane dvije utakmice s Portorikom, iskoristimo na najbolji mogući način, za uigravanje reprezentacije. Ono što možemo obećati jest da ćemo imati pravu momčad, da ćemo imati 12 igrača koji uživaju igrati zajedno.”

Otvaranje fanshopa posebno je predstavio suvlasnik i direktor Grosbasketa Matej Venta.

“Smatram da je ovo velik dan za Grosbasket, HKS i hrvatsku košarku. Prvi se puta lansira fanshop i to s najistaknutijim sportskim brandom na svijetu. Znamo da je to nedostajalo, a mi ćemo svi pokušati unijeti dodatnu energiju u cijeli projekt i vjerujemo da će čitava priča biti više nego uspješna. Nadamo se da ćemo bar malo pomoći da se probudi čitava hrvatska košarkaška zajednica i da će Hrvatska napraviti dobar rezultat. Uvijek nedostaje vrlo malo, pa zašto ne bi ove godine uspjeli? Poželio bih Vam sve najbolje, da napravite dobar rezultat i stignete do Olimpijskih igara!”

Iako igrač s dugogodišnjim reprezentativnim stažom, Željko Šakić uvijek kao da kreće iznova i potpuno svježe: “Jedva smo ovo čekali! Nadam se da će nam se priključiti svi koji nam trebaju. Znamo da će nam biti jako teško, ali opet – nadam se da ćemo napraviti još jedan povijesni uspjeh i da ćemo se kvalificirati na Olimpijske igre.”

Ni Pavlu Marčinkoviću pozitive nije nedostajalo: “Hvala vam što ste došli u ovako lipom broju. Drago mi je da je košarka preživjela ovako težak put i cijelo ovo stanje s koronom. Također mi je drago da se aktivirao fanshop HKS-a i uvjeren sam da će naš novi dres naći put do navijača. Što se tiče samih priprema, mislim da se mi tu imamo čemu nadati, nismo uzalud domaćini. Sigurno da ćemo dosta ovisiti o tome u kojem ćemo se obliku pojaviti, odnosno koji će igrači imati šansu priključiti nam se, no dok mi budemo izgledali kao ekipa i grupa igrača koja će ginuti za ovaj dres, mislim da neće biti problema.”

Izbornik Mršić je dodatno pojasnio da osim igrača koji su se okupili već prvog dana priprema, očekuje i dodatne dolaske igrača. “Zbog ozljede Krune Simona odlučio sam aktivirati Luku Babića, jer je bio i na nekim ranijim popisima. Zbog ozljede Krušlina, danas će direktno u Opatiju doći Antonio Jordano. Kao što sam i ranije rekao, čekamo i završetak prvenstava Žižića i Hezonje, a Roko Ukić stiže u petak jer ima sitnih problema s tetivom. Period do subote ćemo koristiti više za individualne treninge, da se malo podignu igrači koji su ranije završili, a oni koji su igrali do prekjučer da ih malo regeneriramo.”

Na upit novinara izbornik je pobrojao i reprezentativce na koje nažalost neće moći računati u Splitu: “Šamanić zbog ozljede, Bender zbog ozljede, Simon zbog ozljede, a i Krušlin nam je upitan zbog ozljede. Jedan igrač od naša tri iz NBA lige će sigurno otpasti jer će ući u finale konferencije, dakle ovisimo o utakmici Utah Jazz – LA Clippers (Bojan Bogdanović – Ivica Zubac). Također očekujemo rezultat Phoenixa protiv Denvera… (Dario Šarić).

Reprezentaciju je došao na pripreme otpratiti i predsjednik Stručnog savjeta za mušku košarku Dino Rađa, a bili su tu i svi reprezentativci koji kreću s pripremama i već danas putuju za Opatiju, uključivši i Filipa Krušlina koji je za reprezentaciju zbog ozljede još upitan, no koji nije propustio doći i dati dodatnu podršku.

 

 

Prije polaska u Opatiju reprezentacija je odala počast Draženu Petroviću na njegovom posljednjem počivalištu, dan nakon što smo obilježili 28. obljetnicu prerane smrti košarkaškog virtuoza.

PLAN PRIPREMA I UTAKMICA

  • 08.06. -15.06. Pripreme u Opatiji
  • 16.06. Prijateljska utakmica HRVATSKA – SLOVENIJA u Rijeci
  • 18.06. Prijateljska utakmica SLOVENIJA – HRVATSKA
  • 19.06. Pripreme u Splitu
  • 23. i 24.06. Prijateljske utakmice HRVATSKA – PORTORIKO
  • 29.06. Početak Olimpijskog kvalifikacijskog turnira
  • 30.06. u 20:00 BRAZIL – HRVATSKA
  • 01.07. u 20:00 HRVATSKA – TUNIS
  • 03.07. Polufinale
  • 04.07. Finale

POPIS 16 REPREZENTATIVACA

 

Sličan sadržaj