Reprezentacije 🇭🇷Seniori

REPREZENTACIJA: Hrvatska se sastaje s Tunisom u drugoj utakmici Olimpijskog kvalifikacijskog turnira

Nakon izgubljene prve utakmice na Olimpijskom kvalifikacijskom turniru u Splitu, Hrvatska se okrenula novom danu i drugoj, ovaj puta odlučujućoj, utakmici za prolazak u polufinale. S druge se strane nalazi ekipa Tunisa koja je od Brazila izgubila 57:83.

Tunis je u svojoj povijesti ukupno odigrao tri utakmice na Olimpijskim kvalifikacijskim turnirima, izgubivši sve tri s razlikom većom od 20 poena. Važno je i napomenuti kako Tunižani ni u jednoj od tih utakmica nisu uspjeli zabiti više od 60 poena.

Hrvatskoj je jučerašnja izgubljena utakmica od Brazila (67:94) prvi poraz na olimpijskim turnirima s više od 12 poena, a još se, u sva tri odigrana turnira do sad (1992., 2008. i 2016.), nisu dogodila dva poraza zaredom.

Ako izabranici Veljka Mršića večeras pobijede tunišku ekipu, u polufinalu se sastaju s prvim iz skupine u kojoj se nalaze Meksiko, Njemačka i Rusija. Sve su karte još otvorene. Naime, to može biti Meksiko, ako Rusija dobije Njemačku s 5-10 poena razlike, Njemačka ako pobijedi Rusiju ili izgubi utakmicu s do 4 poena zaostatka ili čak i Rusija ako pobijedi Njemačku s više od 11 poena razlike.

Utakmica Hrvatska – Tunis počinje u 20 sati u Spaladium areni u Splitu, a prijenos uživo možete pogledati na Sportklubu 1.


Sličan sadržaj