Reprezentacije 🇭🇷Seniori

Pratite izvlačenje skupina za Olimpijske igre – utorak, 2. veljače

Međunarodna krovna košarkaška organizacija FIBA danas je objavila kada i kako će se održati ceremonija izvlačenja skuoina za Olimpijske igre.

Izvlačenje će se održati u utorak, 2. veljače u 10:30 u Kući košarke ‘Patrick Baumann’ u Miesu, u Švicarskoj, a zbog trenutačne zdravstvene situacije sve će se održati, fizički – iza zatvorenih vrata, no zahvaljujući elektronici – dostupno svima putem live streama na FIBA You Tube kanalu i službenoj Facebook stranici FIBA-e.

Što se samih Olimpijskih igara tiče, do sada se na Igre direktno kvalificiralo osam reprezentacija s pet kontinenata i to zahvaljujući rezultatima sa Svjetskog prvenstva (Nigerija, Argentina, SAD, Iran, Japan kao domaćin, Australija te Francuska i Španjolska iz Europe). Preostala četiri mjesta rezervirana su za pobjednike Olimpijskih kvalifikacijskih turnira koji će se igrati od 29. lipnja do 4. srpnja, a nama je najvažniji onaj domaći – u Splitu!

Jakosne skupine se pri izvlačenju biraju prema FIBA-inoj rang ljestvici. Tako se u prvoj nalaze SAD, Španjolska i Australija, u drugoj Argentina, Francuska i pobjednik kvalifikacijskog turnira u Beogradu, u trećoj su pobjednici turnira u Splitu, Kaunasu (Litva) i Viktoriji (Kanada), a u posljednjoj se skupini nalaze Nigerija, Iran i Japan.

Četiri jakosne skupine će potom činiti 3 grupe – A, B i C, a više o samoj proceduri izvlačenja pogledajte na poveznici niže.

 

Sličan sadržaj