HKSReprezentacije 🇭🇷Seniori

Olimpijski kvalifikacijski turnir: Izaslanstvo HKS-a u Splitu kod župana i gradonačelnika

 

U sklopu organizacije Olimpijskog kvalifikacijskog turnira koji se od 29. lipnja do 4. srpnja igra u Spaladium Areni delegacija Hrvatskog košarkaškog saveza u sastavu predsjednik Stojko Vranković, dopredsjednik Nikola Rukavina i glavni tajnik Josip Vranković održala je sastanke u Splitsko-dalmatinskoj županiji i Gradu Splitu. Župan Blaženko Boban kojem je u pratnji bio županijski pročelnik za društvene djelatnosti, sport i kulturu Tomislav Đonlić stavio je sve županijske resurse na raspolaganje u organizaciji turnira.

“Iz Splita u Tokio, neka to bude moto ovog našeg susreta. Ovo je zahtjevan projekt, najveći sportski događaj u ovoj godini i sretni smo što se održava u Splitu, kazao je Boban.

Na njegove riječi nadovezao se predsjednik HKS-a Stojko Vranković: “Hvala na gostoprimstvu Županiji, hvala Vladi RH i premijeru Plenkoviću na potpori u organizaciji ovog turnira. Mi u HKS-u vjerujemo da će se u Splitu dogoditi prava fešta hrvatske košarke.”

Lijepe riječi i sreća što će reprezentacija Hrvatske igrati u Splitu mogle su se čuti i od gradonačelnika Andre Krstulovića-Opare.
“S velikom strašću podržavam organizaciju turnira i sudjelujem u njoj. Kada se turnir bude održavao bit će tu neki drugi gradonačelnik, ali veličina ovog događaja je od iznimnog značaja za Grad Split i za Hrvatsku. Žalim što vjerojatno neće biti navijača, siguran sam da bi atmosfera bila vatrena. Velika je stvar dolazak reprezentacije u naš grad, vidite po našem KK Splitu da košarka ide velikim koracima naprijed, odnosno vraća se tamo gdje je bila”, kazao je Krstulović-Opara koji je delegaciju HKS-a primio zajedno s pročelnikom za društvene djelatnosti Matom Omazićem, voditeljom službe za sport Igorom Maretićem i predsjednikom Nadzornog odbora KK Split Domagojem Maroevićem.

Tajnik HKS-a Josip Vranković iznio je niz ideja o prezentaciji hrvatske košarke za vrijeme turnira.
“Bit će puno popratnog sadržaja, koji će ovisiti i o epidemiološkim mjerama, a kao uvertira ovom velikom događaju organizirat ćemo pripreme ženske reprezentacije za prvenstvo Europe i turnir koji će se igrati u dvorani na Gripama”,  rekao je Vranković.

Ozren Mršić / FOTO: Ivica Čavka

Sličan sadržaj