Reprezentacije 🇭🇷 Seniori

Olimpijske igre u Tokiju: Poznat raspored košarkaškog turnira

Poznat je i potvrđen raspored i satnica košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama u Tokiju. Olimpijske igre za muške košarkaške reprezentacije trajat će od 25. srpnja do 7. kolovoza, a ženske reprezentacije će krenuti dan kasnije, 26. srpnja i završiti dan kasnije, 8. kolovoza 2021.

Prema novo usvojenom formatu natjecanja, 12 ekipa će biti podijeljeno u tri skupine, a najbolje dvije ekipe iz skupina te dvoje najboljih trećeplasiranih ući će u četvrtfinale Olimpijskih igara.

Mjesto među najboljim muškim reprezentacijama u Tokiju već su zaslužili Argentina, Australija, Francuska, Iran, Nigerija, SAD, Španjolska i Japan kao domaćin, a pridružit će im se pobjednici Olimpijskih kvalifikacijskih turnira u Hrvatskoj (Split), Kanadi (Victoria), Litvi (Kaunas) i Srbiji (Beograd).

Već u prvom danu natjecanja na rasporedu je susret pobjednika Olimpijskog kvalifikacijskog turnira u Splitu (nadamo se Hrvatske, naravno) i susjednog turnira iz Beograda, a tu je i vrlo atraktivan ogled između reprezentacija Francuske i SAD-a.

Kompletan raspored pogledajte OVDJE.

FOTO: fiba.basketball

Sličan sadržaj