Reprezentacije 🇭🇷

Mršić i Bogdanović najavljuju kvalitetniju Hrvatsku

Ono što nakon teško izborene pobjede protiv Tunisa i plasmana u polufinale Olimpijskog kvalifikacijskog turnira u Splitu posebno veseli jest mirnoća, staloženost i samokritičnost koja vlada u redovima reprezentacije. Osjeti se to kroz riječi koje su javnosti poslali izbornik Veljko Mršić i košarkaš Bojan Bogdanović.

Veljko Mršić – izbornik hrvatske reprezentacije:

“Puno teže ostvarena pobjede od onoga što smo očekivali posebno nakon dobrog prvog poluvremena. Vidi se da još nismo kompaktni. Ide to pomalo na bolje, ali očekujem sljedeću utakmicu da bude puno bolje od ovoga. Igramo na refule, dosta smo nestrpljivi, želimo završiti utakmicu i prije nego je počela, a tako se teško može napraviti nešto velike. Sad smo u situaciju u kojoj jesmo i moramo iz nje izvući maksimum. Siguran sam da će važnost utakmice i podršku popunjenijih tribina izvlačiti iz nas dodatne atome snage i da ćemo izgledati puno bolje. Njemačka je baš kao i mi bez nekih važnih igrača. Dobra su reprezentacija s puno igrača u Euroligi, dva su igrača u NBA ligi. Dobili su dvije utakmice. Mučili se jesu, ali su izašli kao pobjednici. Imaju fizički potentne igrače i morat ćemo biti puno bolji nego protiv Tunisa gdje smo iskoristili fizičku dominaciju na nekim pozicijama. Protiv Njemačke to će biti teže, ali ostvarivo. Dižemo se, nije onako kao bi ja želio i kako bi momčad željela, ali očekujem našu dobru utakmicu, dobru igru i na kraju i dobar rezultat.”

Bojan Bogdanović:

“Dobro smo otvorili utakmicu posebno agresivnom individualnom obranom na pick & rollu. U trećoj četvrtini smo se dosta povukli, dopustili smo im lagane poene, razigrali su se i bilo ih je teško braniti. Nakon dana odmora nadam se da će u subotu protiv Njemačke biti puno bolje. svatko treba poći od sebe s individualnom odgovornosti na oba kraja terena. Mario Hezonja je bio u dosta dobrom ritmu, ima je odlično otvaranje i nosio nas tijekom 40 minuta. Najbolja solucija je bila dati mu loptu u ruke da kreira i za sebe i za druge. Pokušali smo igrati te izolacije, ali su preuzimali. Moramo gledati film i vidjeti što i kako možemo napraviti da nam u napadu bude bolji protok lopte, da napadamo i unutra i vani i da koristimo naše visoke igrače. Treba se dobro pripremiti i nadam se da ćemo gledati kvalitetniju Hrvatsku u subotu. Osobno, pokušavam igrati što bolje, možda je neka blokada u glavi. Ja sam prvi koji treba poboljšati svoju igru i podići ekipu. Ne idem dovoljno unutra, ne iznuđujem faule, ali ne brinem se za sebe i svoju formu. Bit će to bolje. Danas nas je Pavle izvukao s tom tricom koju je pogodio na dva razlike, poslije toga napadačkim skokom. Dobro je da igrači poput njega dobivaju minute i loptu. Sjajnu je utakmicu odigrao.”

Sličan sadržaj