Reprezentacije 🇭🇷Seniorke

REPREZENTACIJA (Ž): Hrvatska uvjerljiva u prvoj pripremnoj utakmici

HRVATSKA – CRNA GORA 87:43 (22-14, 17-7, 18-14, 30-8)

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija je u sklopu priprema za EuroBasket odigrala prvu pripremnu utakmicu u Poreču protiv reprezentacije Crne Gore i upisala visoku pobjedu 87:43.

Nakon izjednačenog početka naše cure vrlo brzo pokazuju da su jača ekipa, kvalitetnom obranom rade razliku te odlaze na 20 koševa viška. Pitanje pobjednika bilo je praktički riješeno već do kraja poluvremena.

U našim redovima sve cure su dobile šansu i izbornik Stipe Bralić je mogao isprobati razne taktičke zamisli.

KOMPLETNA STATISTIKA

“Evo, nakon 12 dana odigrali smo prvu prijateljsku utakmicu protiv reprezentacije Crne Gore. U većem dijelu utakmice to je izgledalo jako dobro, pogotovo obrambeno. Svih 15 igračica koje su na pripremama su dobile svoju priliku da pokažu što mogu. Obrana je bila dosta dobra, čak smo i u napadu imali dobrih segmenata igre, dobrih šuteva, dodavanja, ali se vidi da tu treba još uigranosti što je sasvim jasno jer smo još na početku. Trkom, snagom, obranom smo se u ovoj utakmici nametnuli ekipi Crne Gore i zasluženo pobijedili”, kazao je izbornik Bralić nakon pobjede.

” Evo, odigrali smo prvu prijateljsku utakmicu protiv reprezentacije Crne Gore i mislim da nam je pokazala na kojim stvarima moramo raditi, a s kojima možemo biti zadovoljni. Napadački smo bile raspoložene i tu nije bilo problema, ali bez obzira na mali broj primljenih poena, moramo još bolje zatvarati skok i zagrađivati u obrani”, objasnila je poslije utakmice Iva Slonjšak.

Hrvatska i Crna Gora snage će odmjeriti i sutra, s početkom u 18:30. U porečkom pripremnom ciklusu na rasporedu su još i dvije prijateljske utakmice s reprezentacijom Bosne i Hercegovine 29. i 30. svibnja.

HKS

Sličan sadržaj