Reprezentacije 🇭🇷Seniorke

Španjolska Valencia domaćin završne faze Europskog prvenstva za žene – umjesto Pariza

Upravni odbor FIBA Europe je na nedavnoj video konferenciji odlučio završnu fazu Europskog prvenstva za žene izmjestiti iz Francuske u Španjolsku. Naime, još je prošle godine odlučeno da će u lipnju 2021. godine domaćini ovog najvećeg košarkaškog europskog natjecanja za žene biti Španjolska i Francuska. Svaka će ugostiti po dvije skupine reprezentacija u grupnoj fazi natjecanja, a završnica će se umjesto u Parizu, kako je to najavljeno još u srpnju 2019. godine, odigrati u Valenciji. Iz FIBA-e nisu pojasnili uzroke ovakve promjene.

U Valenciji će se odigrati i finale i dvije skupine u grupnoj fazi, dok će se druge dvije igrati u Francuskoj, no grad domaćin još nije odlučen, dok su to ranije bili Pariz i Lyon.

Podsjetimo, Ženska seniorska reprezentacija Hrvatske odlično je započela kvalifikacije za EP čiji je prvi krug odigran u studenom prošle godine. Pobjede nad Latvijom i Njemačkom dovele su do savršenog starta i velikih izgleda da će reprezentacija zaigrati na Europskom prvenstvu prvi put nakon 2015. godine. Tada se prvenstvo održalo u Mađarskoj, a naše su reprezentativke zauzele 12. mjesto u konkurenciji 20 ekipa.

Sljedeće kvalifikacijske utakmice:

  • 12.11.2020.  HRVATSKA – SJEVERNA MAKEDONIJA
  • 15.11.2020.  HRVATSKA – LATVIJA
  • 04.02.2021.  NJEMAČKA – HRVATSKA
  • 07.02.2021.  SJEVERNA MAKEDONIJA – HRVATSKA

Sličan sadržaj