Reprezentacije 🇭🇷Seniorke

Reprezentacija (Ž): Popis 24 igračice, izbornik Bralić: „Pokušat ćemo ostvariti obje pobjede!“

Pred ženskom seniorskom reprezentacijom postavljaju se novi izazovi. U studenom su se trebale odigrati dvije utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo na domaćem terenu, no epidemija koronavirusa poništila je tu prednost. Naime, FIBA je iz predostrožnosti odlučila da će se sve utakmice kvalifikacija igrati u balonima, a ženska reprezentacija Hrvatske će otputovati u glavni grad Latvije, Rigu. Tako su se domaće utakmice pretvorile u gostujuće, a to izbornika Stipu Bralića sigurno ne čini zadovoljnim.

„U novonastaloj situaciji s koronavirusom više ništa nije logično, tako da umjesto dvije domaće utakmice moramo igrati u Rigi, što znači da obje utakmice protiv direktnog konkurenta igramo u gostima… To sigurno nije ravnopravna situacija“, rekao je izbornik Bralić.

Kakva god da bila situacija, ipak je valjalo izabrati 24 igračice koje će činiti širi popis reprezentacije iz kojeg će se odrediti konačnih 12 reprezentativki.

„U odnosu na prvi prozor ostali smo bez kapetanice Ive Brkić koja očekuje prinovu u obitelji i sigurno će nam nedostajati. No, u rosteru imamo dosta mladih, vrlo potentnih igračica koje za reprezentaciju mogu igrati brzu i atraktivnu košarku još dugi niz godina. Bez obzira gdje igramo pokušat ćemo ostvariti obje pobjede koje bi nas gotovo sigurno svrstale u zemlje sudionice Europskog prvenstva“, ipak je pozitivan zaključak izbornika Bralića.

Podsjetimo, Ženska seniorska reprezentacija Hrvatske odlično je započela kvalifikacije za EP čiji je prvi krug odigran u studenom 2019. godine. Pobjede nad Latvijom i Njemačkom dovele su do savršenog starta i velikih izgleda da će reprezentacija zaigrati na Europskom prvenstvu prvi put nakon 2015. godine. Tada se prvenstvo održalo u Mađarskoj, a naše su reprezentativke zauzele 12. mjesto u konkurenciji 20 ekipa.

Seniorke će se u latvijskom balonu nalaziti od 8. studenog, a utakmice se igraju 12. studenog (protiv Sjeverne Makedonije) i 14. studenog (protiv Latvije).

POPIS 24 KANDIDATKINJE ZA REPREZENTACIJU

Ime
Prezime
Klub
Marija
Režan
ZVVZ USK Praha, Češka
Andrijana
Cvitković
Rutronik Stars Keltern, Njemačka
Lea
Miletić
BC Pieštanske Čajky, Slovačka
Ana-Marija
Begić
Virtus Segafredo Bologna, Italija
Klaudia
Periša
BC Quesos El Pastor Zamarat, Španjolska
Mia
Mašić
KK FSV Rijeka
Josipa
Silov
ŽKK Šibenik
Ivana
Dojkić
ZVVZ USK Praha, Češka
Ivana
Ujević
ŽKK Šibenik
Ana
Petrak
ŽKK Medveščak,
Ivana
Tikvić
BC Passalacqua Ragusa, Italija
Iva
Slonjšak
ŽKK Ragusa
Karla
Erjavec
University of Miami, SAD
Anđela
Katavić
BC Rheinland Lions, Njemačka
Nina
Dedić
BS Sleza Wroclaw, Poljska
Ružica
Džankić
BC Flippo Baskets BG 74, Njemačka
Ivana
Blažević
BC Flippo Baskets BG 74, Njemačka
Luca
Ivanković
BC Besiktas, Turska
Nina
Premasunac
BC Empoly, Italija
Carmen
Miloglav
ŽKK Ragusa
Anđela
Strize
ŽKK Medveščak
Matea
Tadić
BC Pieštanske Čajky, Slovačka
Josipa
Pavić
Rutronik Stars Keltern, Njemačka
Josipa
Jurič
KK Trešnjevka 2009

FOTO: Hrvatska – Njemačka, 17. studenog 2019.

Sličan sadržaj