Reprezentacije 🇭🇷Seniori

REPREZENTACIJA Ukić uoči Nizozemske: „Pobjeda je naš cilj i ne bježimo od toga!“

Nakon što je u petak, 21. veljače u prvoj kvalifikacijskoj utakmici za Europsko prvenstvo 2021 Hrvatska svladala Švedsku 72:56, u ponedjeljak u 19:30 reprezentaciju očekuje gostujuća utakmica u Nizozemskoj.

Izbornik Mršić na put je poveo istih dvanaest igrača koji su nastupili i u punoj dvorani Dražena Petrovića u Zagrebu u petak.

„Sutra očekujemo utakmicu protiv Nizozemske. I jedni i drugi ulazimo s dva boda u tu utakmicu te ćemo pokušati ponoviti obrambenu utakmicu kakvu smo imali protiv Šveđana. U napadu, nadam se i očekujem da ćemo biti bolji, fluidniji i da će te kretnje biti prepoznatljivije, brže i okomitije. Došli smo s ciljem da ostvarimo pobjedu i da nakon dvije utakmice imamo maksimalan učinak“, rekao je izbornik uoči početka prvog treninga u Nizozemskoj.

Kapetan reprezentacije Roko-Leni Ukić svjestan je da Nizozemska koja je ostvarila gostujuću pobjedu u Turskoj nije lak protivnik.: „Čeka nas dosta teška utakmica. Igramo protiv respektabilnog protivnika koji je odlično otvorio kvalifikacije. Moramo još dignuti nivo igre u odnosu na prošlu utakmicu ukoliko ćemo razmišljati o pobjedi. To je naš cilj, ne bježimo od toga i učinit ćemo sve da odigramo pravu utakmicu. Dobro smo startali, atmosfera je pozitivna i nadamo se to iskoristiti za uspješan nastavak kvalifikacija.“

Prijenos utakmice uživo možete pratiti na SportKlubu 3 i na drugom programu HTV-a.

Sličan sadržaj