HKSReprezentacije 🇭🇷Seniori

Predstavljen projekt Olimpijski kvalifikacijski turnir u Splitu, uskoro kreće prodaja ulaznica

Olimpijski kvalifikacijski turnir prilika je za plasman na Olimpijske igre Tokio 2020, a hrvatski košarkaši plasman će moći izboriti pred domaćom publikom. Jedan od četiri olimpijska kvalifikacijska košarkaška turnira igrat će se u Splitu od 23. do 28. lipnja u Spaladium Areni. Uz Hrvatsku, put na Olimpijske igre u Splitu će pokušati izboriti i nacionalne vrste Njemačke, Rusije, Tunisa, Meksika i Brazila.

„Turnir u Splitu je jedan veliki događaj i promocija ne samo za košarku već za cijelu Hrvatsku. Nadamo se dobroj atmosferi i još jednom zahvaljujemo Vladi RH, Gradu Splitu i  Splitsko-dalmatinskoj županiji. Nadamo se da će ekipa biti kompletna i da ćemo svi biti zdravi te očekujemo plasman na Olimpijske igre. Uskoro nam počinju kvalifikacije za Europsko prvenstvo koje nas očekuje 2021. godine. U petak igramo protiv Švedske nakon čega igramo s Nizozemskom. Ove dvije utakmice su nam izuzetno bitne za daljnu situaciju. Nakon toga očekuje nas završnica prvenstva HT Premijer lige te nakon toga pripreme za turnir.“ – izjavio je predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Stojko Vranković na predstavljanju u Grosbasketu.

Svi navijači koji žele svojim navijanjem bodriti hrvatske košarkaše na putu do Tokija mogu svoje ulaznice od 26. veljače potražiti u sustavu ulaznice.hr.

„Turnir u Splitu po meni je u 2020. godini najvažnija manifestacija u hrvatskom sportu, a sam značaj i težina su u protivnicima, sustavu i načinu organizacije. FIBA sve diže na jedan viši nivo kvaliteniji od pristupa EuroBasketu koji je bio 2015. godine. Ovu akciju smo prepoznali kao vrhunsku smotru koja ima prilike odigrati se u Hrvatskoj. Ovom prilikom bih se zahvalio premijeru RH i Vladi RH što su prepoznali ovu akciju. Ono što nas čekuje u Splitu je vrhunski spektakl za sve ljubitelje sporta, a posebno košarke. Do turnira ćemo raditi na animaciji i promociji košarke te iskoristiti ovu priliku kako bismo košarku podigli na jedan još viši nivo!’’– istaknuo je glavni tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza Josip Vranković.

Plasirati se na Olimpijske igre i na njima predstavljati svoju zemlju san je svih sportaša što jamči da nas u Splitu očekuju uzbudljivi košarkaški dvoboji. Dodatan vjetar u leđa hrvatskoj reprezentaciji dat će i glasna podrška s tribina.

‘’Nadam se da ćemo u petak pred domaćom publikom pokazati jednu dobru igru i pobijediti. Očekujemo da će dvorana Dražena Petrovića biti ispunjena do posljednjeg mjesta te da ćemo zajedno s našim navijačima stvarati jednu pozitivnu atmosferu i pred ovu zadnju kvalifikacijsku utakmicu u ovom krugu u Nizozemskoj i pred olimpijski turnir koji će se održati u Splitu u lipnju. Kad ovo završimo počet ćemo s pripremama za splitski turnir, razgovarati sa svim igračima kako bismo spremni dočekali ljetnu akciju“, istaknuo je izbornik Hrvatske košarkaške reprezentacije Veljko Mršić.

Olimpijske igre u Tokiju održat će se od 24. srpnja do 9. kolovoza. Hrvatska košarkaška reprezentacija se na Olimpijske igre plasirala četiri puta, a najveći uspjeh je srebro iz 1992. godine, dok je na posljednjim Olimpijskim igrama u Riju naša reprezentacija zauzela 5. mjesto. Domaćinstvo turnira prilika je svim ljubiteljima košarke i navijačima da isprate svoje ljubimce na Olimpijske igre, ali i da uživaju u vrhunskoj košarci. Uz Split, drugi gradovi domaćini su Beograd, litavski Kaunas i kanadska Victoria. Na turnirima će se ukupno natjecati 24 reprezentacije, a samo pobjednici turnira odlaze na Olimpijske igre.

 

Sličan sadržaj