Reprezentacije 🇭🇷SenioriSeniorke

Kvalifikacije za EP: FIBA objavila domaćine ‘balona’ za veljaču 2021.

4. prosinca 2020., München | Upravni odbor FIBA-e Europe danas je odredio domaćine kvalifikacija za Europsko prvenstvo za muškarce i žene.

Nakon nedavno odigranih kvalifikacijskih utakmica u ‘balonima’, treći i posljednji ciklus također će biti organiziran u sigurnom okruženju kako bi se zaštitilo zdravlje svih sudionika.

Muška seniorska reprezentacija Hrvatske će tako ponovno kvalifikacije igrati u Turskoj, ovaj puta u Ankari. No, u veljači će se na put krenuti mirno, s obzirom da se reprezentacija s omjerom pobjeda i poraza od 4-0 već i prije posljednjeg ciklusa kvalificirala za Europsko prvenstvo.

Ženska seniorska reprezentacija Hrvatske ponovno će u Latviju, i ponovno u Rigu. No, ovaj put neće morati igrati protiv domaćina jer su preostale još samo utakmice protiv Njemačke i Sjeverne Makedonije.

Kao i u prethodnom ciklusu, najvažniji kriterij pri izboru domaćina bile su garancije putovanja, kao i zdravstvene prilike te suglasnost s FIBA protokolima, a prednost su imale zemlje koje su u veljači, prema starom rasporedu, trebale imati obje domaće utakmice.

FOTO: fiba.basketball

Sličan sadržaj