Ostala natjecanjaReprezentacije 🇭🇷Seniori

Kako Babi, Šišiju i ekipi ide u NBA ligi ove sezone?

Brojke i usporedbe….

Mala zemlja poput Hrvatske ima neizmjernu sreću i bogatstvo talenta koje se (među ostalim) ogleda u tome da u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, američkom NBA-u, u tekućoj sezoni ima sedam svojih predstavnika. Njihova imena vjerojatno nije potrebno ni nabrajati, no opet, više je nego oku ugodno vidjeti njihova imena na okupu. Tu su Bojan Bogdanović, Dario Šarić, Ivica Zubac, Mario Hezonja, Ante Toni Žižić, Dragan Bender i Luka Šamanić koji je uglavnom igrao u razvojnoj G ligi za San Antonio Spurse.

Tridesetogodišnji Bojan Bogdanović u Utah Jazzu igra najbolju sezonu života – do sada, naravno, jer očekujemo da će Babo i dalje prema gore. Tako je ove sezone odigrao okruglih 60 utakmica u kojima je prosječno zabijao daleko najviše od svih trenutačnih hrvatskih NBA  igrača – 20,5 koševa po utakmici, postigao najviše trica (3,1 po utakmici) i najviše asistirao (2,1 po utakmici) i sve to u prosječnih 33,3 minuta na parketu.

Sljedeći po broju koševa je očekivano Dario Šarić (9,6) kojem Phoenix Sunsi dokazano više gode od Minnesote. Zatim slijedi Ivica Zubac koji u posljednje vrijeme odlično igra u svojim LA Clippersima (a ni selidba iz LA Lakersa nije podrazumijevala dug put) s prosječno 8.1 košem po utakmici. Ivica ima najviše odigranih utakmica (62), a ni postotak šuta iz igre nije mu zanemariv (60.6%). Očekivano, s obzirom na poziciju, ima i najviše skokova među Hrvatima – prosječno 7,1.

Najmanje je igrao Dragan Bender – 14 utakmica, ali s 5,3 koša po utakmici, istovremeno iznuđujući i najviše osobnih pogrešaka – 2,6. Ante Žižić je ubacivao po 4,6 poena u ukupno 21 utakmici s najmanjom prosječnom minutažom (10,3 min), ali s postotkom šuta odmah iza Ivice Zubca (57.7%). Mario Hezonja je pak u Portlandovom dresu odigrao relativno velik broj utakmica – 44 uz prosječno 4,5 poena po utakmici i respektabilnih 0,6 osvojenih lopti te je u tom segmentu izjednačen s Bojanom Bogdanovićem.

Bilo kako bilo, svima želimo pregršt uspjeha u nastavku sezone, nadasve zdravlja te da se vidimo u lipnju u Splitu na Olimpijskom kvalifikacijskom turniru!

Sličan sadržaj