Reprezentacije 🇭🇷Seniori

FOTO REPREZENTACIJA: Povratak pobjednika

 

Hrvatska je reprezentacija u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo potigla 4-0, riječima – četiri pobjede, bez poraza – i time i prije posljednjeg kvalifikacijskog ciklusa osigurala Euro. Nije mala stvar u posljednje dvije utakmice ići potpuno rasterećen i, jednostavno, igrati košarku.

Nakon pobjede protiv Turske i Švedske, vrijeme je da se reprezentativci vrate svojim klubovima. Večeras se dio reprezentacije vratio u Hrvatsku, a igrači s angažmanom u geografski udaljenim mjestima putovali su u svoje klubove direktno iz Istanbula.

Sjajna atmosfera koja cijelo vrijeme prati reprezentaciju zračila je i na aerodromu, tako je to, jednostavno se osjeti dobra priča. Dobra priča koja dolazi do sve šire publike, a dokaz tome je i respektabilan broj televizijskih kuća koje su dočekale našu delegaciju.

Izbornik Mršić je ponovno iskazao sreću i zadovoljstvo svime napravljenim: “Nakon četiri utakmice imamo 4-0 i to nakon prošlih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo na koje se nismo plasirali. Sada smo to napravili bez stresa i idemo dalje. Ostale su još dvije utakmice za odigrati, teško je bilo što sad prognozirati, vidjet ćemo što će biti s pandemijom u veljači. Sigurno ćemo pokušati probati i neke mlađe igrače, no gro ekipe će ostati jer želimo završiti kvalifikacije u sličnom izdanju kao što je to bilo do sada.”

Postavljena su i pitanja o sastavu reprezentacije na ljeto, na Olimpijskom turniru u Hrvatskoj, kada će biti slobodni igrači koji u kvalifikacijskim prozorima tijekom godine nisu mogli nastupiti.

“Kada dođu velika natjecanja, najprije Olimpijski kvalifikacijski turnir, sigurno je da ćemo se pojačati s našim najboljim igračima. Međutim, ne želimo izgubiti ovu kemiju, zajedništvo koje imamo i uzet ćemo samo one koji su spremni podrediti se momčadi”, odlučno je zaključio izbornik Mršić.

Sličan sadržaj