Reprezentacije 🇭🇷 U15

U15 turnir Vukovar: Hrvatska osvojila turnir!

Hrvatska – Poljska 83:63 (15-6, 25-26, 24-14, 19-17)

Nakon pobjede nad Slovenijom i Češkom, naši su pretkadeti pobijedili i Poljsku te time održali savršeni niz. Hrvatska je pobjednik turnira, na drugom se mjestu našla Slovenija, na trećem Poljska, a Češka je zauzela četvrtu poziciju.

Poljska je u prvom danu turnira dobila češku reprezentaciju s 35 poena razlike (81:46) pa je bilo za očekivati da utakmica neće biti lagana. No, naši su reprezentativci otvorili vrlo agresivno pa u prvoj četvrtini Poljska uspijeva ubaciti tek 6 poena. Hrvatska nakon početnih 1:0 za Poljsku (slobodno bacanje Jana Nowickog) prelazi u vodstvo koje više ne ispušta.

Iako se druga četvrtina rezultatski igra izjednačeno (25-26) Hrvatska zapravo u cijeloj utakmici dominira, a prednost se popela i do +29 dvije minute do kraja utakmice (83:54) uspješnim skok šutom Tina Udovičića, da bi kraj utakmice stigao na +20.

U hrvatskom dresu je David Pavin ubacio 19 poena i 5 puta asistirao. Toni Bilić je postigao 14 poena, Matej Akrap 12 , a odličnu je utakmicu odigrao i Luka Frančešević sa 6 poena, 16 skokova i 5 asistencija.

KOMPLETNA STATISTIKA 

Sveukupno, hrvatskoj je pobjedi sigurno doprinio solidan broj asistencija (19) i skokova (53), no najviše sam pristup cijele momčadi. Tome u prilog govori i instruktor Saveza Darko Kunce: „Bilo mi je izuzetno zadovoljstvo trenirati ovih 15 mladića. Ponašali su se fantastično kako na terenu tako i izvan njega. Smatram da je ovo vrlo nadarena generacija u kojoj će se isprofilirati nekoliko vrhunskih igrača.“

Čestitamo našim pretkadetima na osvojenom prvom mjestu, ali i na uzornom predstavljanju Hrvatske!

Sličan sadržaj