Reprezentacije 🇭🇷 U16 U16 (ž)

Najbolji kadeti i kadetkinje Hrvatske na okupljanju regija

U Vodicama se od 26. do 30. prosinca održava okupljanje regija sa stotinjak perspektivnih igrača i igračica U16 kategorije.

U Vodicama se, već po četvrti put zaredom, održava okupljanje regija za uzrast kadeta, igrači 2003. i 2004. godište.

Od prošle godine na okupljanju regija možemo vidjeti i najbolje djevojke tog uzrasta pa ovih dana u Vodicama možemo uroniti u djelić muške i ženske košarkaške budućnosti.

Na okupljanju se nalazi 48 igrača i 48 igračica izabranih na regionalnim okupljanjima Sjevera, Juga, Istoka, Zapada i Centra. Osim obveznih treninga, igraju se i utakmice između ekipa podijeljenih na Plave, Crvene, Crne i Zelene, kako kod dečkiju tako i kod cura. Sve se to događa pod budnim okom i paskom instruktora HKS-a Mladena Erjavca, Darka Kunce i Dražena Oreškovića i instruktorice Žane Lelas te još petnaestak stručnih trenera kako za kadete, tako i za kadetkinje.

Na kraju, najbolji od najboljih, najtalentiraniji i najuporniji, bit će pozvani na prva okupljanja U16 reprezentacije (muške i ženske) u godini koja je pred nama.

Kako ne bi sve stalo na treninzima i utakmicama, naše mlade nade su slušale i košarkaška predavanja. Dečkima je predavanje držao instruktor HKS-a Dražen Orešković, a djevojke su zasigurno imale što čuti od instruktorice Žane Lelas i izbornika Ženske seniorske reprezentacije Stipe Bralića.

Održana je i radionica za prisutne trenere – u pravom smislu radionica jer treneri nisu bili pasivni promatrači već su aktivno predavali kolegama na terenu i razmjenjivali znanja i iskustva i to uz niz praktičnih tema: zagrađivanje, rad nogu, dodavanje iz driblinga, otvaranje tranzicije i obrana pick and rolla.

 

U sutrašnjem nastavku donosimo rezultate utakmica i dojmove instruktora iz Vodica u kojima se trenutno nalazi naša košarkaška budućnost.

 

Sličan sadržaj