Reprezentacije 🇭🇷Seniori

Izbornik Mršić o ždrijebu za Olimpijski kvalifikacijski turnir: „Bitno je da budemo momčad!“

Iako je reprezentaciju vodio cijelo prošlo ljeto i to na tri kontinenta (u Hrvatskoj, na NBA ljetnoj ligi u Las Vegasu i na turniru „Borislav Stanković“ u Kini), izbornik Veljko Mršić će u veljači 2020. po prvi put sjesti na klupu na FIBA službenim utakmicama reprezentacije u novom ciklusu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2021. No, najveći ispit za reprezentaciju bit će onaj u lipnju 2020. kada će u Splitu igrati kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju.

Danas, 27. studenog, izvučene su skupine za turnire te znamo da na Olimpijski kvalifikacijski turnir u Split stižu: Njemačka, Rusija, Meksiko, Tunis i Brazil.

„Prije svega, turnir u Splitu moramo shvatiti kao veliku nagradu i veliku priliku za promociju košarke u našoj zemlji, a zatim kao priliku za plasman na Olimpijske igre“, rekao je izbornik Mršić odmah po izvlačenju te se osvrnuo na reprezentacije koje su nam stigle u skupinu:

„Skupina je teška… uostalom sve su skupine teške i u svakoj ima odličnih reprezentacija. To što nas je iz četvrtog bubnja dopala Njemačka je možebitna otegotna okolnost, no što je, tu je. U ovom trenutku pričati o šansama je teško i prerano jer ne znamo u kakvim će sastavima biti druge reprezentacije, a ne možemo biti sigurni ni u sastav naše selekcije. Ono što jest bitno je da budemo momčad. Momčad na koju naši navijači mogu biti ponosni i s kojom će se moći hvaliti. To je osnovni cilj na kojem moramo raditi i sve preko toga će biti jedna velika nagrada.“

Što izbornik očekuje u Splitu i od Splita?

„Sigurno je da je ovo izuzetno jak turnir, najjači koji se igra na tlu Hrvatske od EuroBasketa 1989. u Zagrebu i siguran sam da će naša publika to prepoznati, da će dvorana u Splitu biti puna i da ćemo stvarno imati veliku podršku i vjetar u leđa od naše publike.“

fiba.basketball

 

 

Sličan sadržaj