HKSReprezentacije 🇭🇷

HKS poslao pismo interesa za organizaciju Kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre

Po objavi krovne košarkaške organizacije FIBA-e kako je Hrvatska temeljem svjetske rang ljestvice ušla među 24 reprezentacije koje će igrati kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju, Hrvatski košarkaški savez je zaprimio i obrasce za iskazivanje interesa za organizaciju jednog od kvalifikacijskih turnira.

Olimpijski kvalifikacijski turniri jedna su od najvažnijih i najprestižnijih FIBA-inih natjecanja, a pobjednik svakog od četiriju turnira osigurat će mjesto na Olimpijskim igrama u Tokiju. Kako svaka od 24 reprezentacije koje su stekle pravo nastupa na turnirima ima već dokazanu visoku kvalitetu, sigurno je da će turniri biti vrlo atraktivni za gledatelje.

Prednosti organizacije kvalifikacijskog turnira su mnogostruke, od iznimno važne podrške publike reprezentaciji na domaćem terenu, do pokazatelja koji ukazuju na dobrobiti sportskog turizma te je vodstvo HKS-a na čelu s predsjednikom Saveza g. Stojkom Vrankovićem donijelo odluku o iskazivanju interesa za kandidaturu za organizaciju jednog od olimpijskih kvalifikacijskih turnira.

Domaćinstvo turnira poduprijet će i Vlada Republike Hrvatske, a predsjednik Vlade g. Andrej Plenković uputit će pismo potpore glavnom tajniku FIBA-e, g. Andreasu Zagklisu. Iskazivanje interesa za organizaciju kvalifikacijskog turnira podržali su i Središnji državni ured za šport i Hrvatski olimpijski odbor te Grad Split i Splitsko-dalmatinska županija s obzirom na prijedlog Splita kao grada domaćina.

Pismo interesa Hrvatskog košarkaškog saveza našoj krovnoj košarkaškoj organizaciji poslano je danas, 4. listopada, a tek se potom pristupa postupku kandidature čiji je rok za predaju 4. studenog. Proces kandidature službeno završava 15. studenog kada će FIBA-in Izvršni odbor službeno dodijeliti domaćinstva turnira.

Sličan sadržaj